Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROSTRUKO UBOJSTVO

Filip Zavadlav videolinkom iznio obranu. Odvjetnik Šerić: 'Branio se šutnjom'

Filip Zavadlav
Foto: Milan Šabić/PIXSELL, Facebook/Privatni album
1/10
18.05.2020.
u 15:19

Zavadlav je 11. siječnja ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš iz vatrenog oružja ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i  Marina Ožića Paića (25).

Filip Zavadlav (25) koji je osumnjičen da je u siječnju ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš, počinio trostruko ubojstvo, u svom se prvom ispitivanju u ponedjeljak branio šutnjom, doznaje se od njegova odvjetnika Branka Šerića.

Zavadlav je svoju obranu iznosio videovezom iz zatvorske bolnice u Zagrebu, a u Splitu ga je ispitivao tužitelj Žarko Štrbac.

Šerić je objasnio kako je današnje ispitivanje obavljeno na temelju rješenja o istrazi. 

"Očekujem da će zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Splitu službenu optužnicu podnijeti Županijskom sudu oko 1. lipnja, a nakon toga će optužno sudsko vijeće odlučiti prihvaća li optužnicu ili će ovaj sudski predmet vratiti na dodatnu istragu," kazao je Šerić.

Šerić je kazao da će nakon potvrđivanja optužnice obrana iskoristiti svoje pravo na odgovor na optužnicu.

Filip Zavadlav
1/17

"Ja ću se obratiti Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i tražit ću da se ovaj sudski postupak protiv Zavadlav premjesti iz Splita u neki drugi sud u Hrvatskoj radi sigurnosnih razloga," rekao je Šerić.

Zavadlav je 11. siječnja ove godine u splitskoj četvrti Vela Varoš iz vatrenog oružja ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i  Marina Ožića Paića (25).

Nekoliko sati nakon zločina koji je šokirao hrvatsku javnost Zavadlav je uhićen. Njegovu brzom prepoznavanju i uhićenju pomogla je i  video snimka pametnim telefonom koju je napravio  prolaznika koji je Zavadlava snimio kako u splitskoj četvrti Vela Varoš šeta noseći kalašnjikov.

Nakon predaje policiji pod jakim policijskim osiguranjem prebačen na psihijatrijski odjel Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS) u Zagrebu, a nedugo nakon toga je počelo  psihijatrijsko vještačenje koje je trajalo mjesec dana.

VIDEO: Tko je Filip Zavadlav?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije