Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obučavao mlade za rat

Džihadist urlao kada je dobio osam godina: Rat nikada nije završen

Fikret Begić - blur
Foto: Vedran Balen
04.03.2016.
u 22:00

"Zbog toga sam terorist? To je smiješno. Bravo"

Džihadist iz BiH Fikret Begić (50), koji je u prosincu 2014. na temelju međunarodne tjeralice uhićen na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu, osuđen je na sudu u Grazu na osam godina zatvora.

Austrijski sud prihvatio je navode optužnice koja ga je teretila da je omogućavao i provodio temeljnu vojnu izobrazbu mladih muslimana iz BiH, Hrvatske i Slovenije i pripremao iz za daljnju obuku i sudjelovanje u ratu u Siriji i Iraku na strani takozvane Islamske države (ISIL). Begić se, po ocjeni porote, i sam želio priključiti terorističkoj organizaciji. Čitanje presude nije sačekao mirno, već je upadao u riječ sucu uzvikujući "rat nikada nije završen". Sudac je, pak, rekao kako je optuženi važan, ali ne i najvažniji dio priče oko regrutiranja boraca za ISIL. Kao jasan dokaz da je želio napustiti Austriju te otići u Siriju, spomenuo je činjenicu da je otkazao stan u Grazu.

– Zbog toga sam terorist? To je smiješno. Bravo – odgovorio je Begić i zapljeskao sucu, a poroti uputio riječi da “rade što god žele”. Kada mu je sudac rekao da će osam godina provesti u zatvoru, on je odgovorio: – A zašto ne i 20? Begić je rođen u Konjicu. Prebivalište mu je bilo u Grazu, ali vraćao se u BiH. Naši granični policajci "skinuli" ga iz autobusa na ulazu u Hrvatsku. Mjesec dana proveo je u ekstradicijskom pritvoru, nakon čega je u siječnju prošle godine izručen Austriji.

>> Tko je Fikret Begić, terorist iz BiH kojeg smo izručili Austriji

>> Državljanin BiH optužen za terorizam izručen Austriji

Komentara 14

MA
mario80
20:08 04.03.2016.

Kakav zatvor to treba odma ubit...!!!

Avatar Zloćo Mlađi
Zloćo Mlađi
22:16 04.03.2016.

Idioti iz policije i politike shvatite već jednom.Kad se uhvate,zatvore,ubiju ili što već ovaka vrsta ljudi to se ne objavljuje javno.Uvijek demantuješ da si ga uhitio,ubio ili izručio.Što ako u RH ubiju pedesetak turista za odmazdu i ovako smo u k.... sa ekonomijom.

KN
knezevic3d
03:59 05.03.2016.

odmah na panj ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije