Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Fikret Abdić oslobođen optužbe za lažno predstavljanje

fikret_PXL_kar_100921_581
PIXSELL
01.12.2010.
u 15:59

Babi su, na Općinskom sudu u Karlovcu, po izricanju oslobađajuće presude pljeskali njegovi pristalice

Fikret Abdić na Općinskom je sudu u Karlovcu u srijedu oslobođen u sudskom postupku u kojem ga se teretilo za lažno predstavljanje.

Po optužnici Abdić je kod karlovačke javne bilježnice Blanke Žaje ovjerio svoju izjavu da je direktor tvrtke Agrokomerc Handelsges u Austriji. Na temelju nje postavio je Sulejmana Čufurovića za novog direktora Agrokomercove tvrtke u Karlovcu.

– Oslobođeni ste jer sud tijekom postupka nije našao dokaze za ovo kazneno djelo, kao ni dokaze o vašoj svjesnosti o počinjenju kaznenog djela. Odluka Doma za ljudska prava iz BiH dovoljan je dokaz da ste nezakonito smijenjeni s mjesta direktora. Naravno, ovo je prvostupanjska presuda na koju i vi i Državno odvjetništvo imate pravo žalbe – rekla je obrazlažući presudu sutkinja Elma Kaleb Mamić.

Jučerašnju raspravu ponovno je obilježio osebujan Abdićev stil razgovora sa sutkinjom. Tako je u spis htio predati, kako je rekao, presudne dokumente u ovom slučaju i to nakon što je dokazni postupak okončan. Dvadesetak Abdićevih pristaša koji su i jučer došli u Karlovac presudu je dočekalo pljeskom. Abdić je na sud stigao u pratnji pravosudnih policajaca s odsluženja kazne od 15 godina zatvora za ratni zločin.

Komentara 2

LE
leptirica11
17:32 01.12.2010.

Koliko god negodivanja izazvala ova oslobađajuća odluka,itekako mora imati svoje uporište.Previše ČASNA je gospođa sutkinja ELMA KALEB MEMIĆ da bi si dozvolila progledavanje kroz prste,iz bilo kojih razloga,kako se to sad nagađa...ovom sada ipak robijašu,nekdašnjem moćniku.Za ono što je počinio ODGOVARA,ali ukoliko nisu pronađeni dokazi za proširenje optužnice,jednostavno osuđujuće presude neće biti! Takav je način rada ove MLADE,LIJEPE ali izuzetno pravedne sutkinje Karlovačkog suda.Uglavnom njena odluka se temelji na činjenicama a ne eventualnoj korumpiranosti!zato ju trebamo ne samo privhvatiti već i gromoglasno pozdraviti!

ST
strsica
04:38 03.12.2010.

Prije svega Babo lezi u zatvoru jer nije htio ratovati niti ga je zanimala politika. Uvijek je bio samo dobar ekonomista kao i covjek. To mu je najveci \"ratni zlocin\" a drugo od kud pravo Hrvatskoj da mu sudi. Pa on nije Hrvat. On nije nikada niti ratovao niti zivio u Hrvatskoj. Kojeg li politickog folklora i gluposti protiv nevinog covjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije