Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Mijić

Festival urbanog šovinizma u Kinu Europa

Prosvjed - Kino Europa
Foto: Filip Kos/PIXSELL
11.04.2019.
u 11:31

Da bi senzibilizirali javnost, „kulturnjaci“ su plasirali lažnu vijest o prenamjeni prostora u narodnjački klub, a potom je na krilima laži krenula hajka na čobane, primitivce, barbare i kockoglave kamenjarce koji nagrđuju beli Zagreb grad.

Tzv. kulturnjaci i njihovi veleurbani simpatizeri prosvjedovali su ispred zagrebačkog Kina Europa. Smatraju da bi trenutačni najmoprimac bez javnog natječaja trebao dobiti produljenje ugovora koji istječe 1. lipnja.

Da bi senzibilizirali javnost, „kulturnjaci“ su plasirali lažnu vijest o prenamjeni prostora u narodnjački klub, a potom je na krilima laži krenula hajka na čobane, primitivce, barbare i kockoglave kamenjarce koji nagrđuju beli Zagreb grad. U središtu je napada zagrebački gradonačelnik, njihov donedavni pajdo, koji im je ovaj vrijedni prostor dao u najam debelo ispod tržišne cijene i dopustio da okreću veliki novac na ugostiteljstvu. Bandić dao, Bandić uzeo.

Film „Unplanned“ o transformaciji nekadašnje direktorice proabortivne organizacije Planned Parenthood u prolife aktivisticu pravi je hit u američkim kinima. I to unatoč brojnim opstrukcijama zbog kojih se prikazuje u znatno manjem broju kinodvorana od konkurencije. Pokušaju cenzure priključio se i Twitter, a cijeli će slučaj razmotriti i američki Senat.

Pogledajte videokomentar našeg kolumnista Mate Mijića!

Komentara 12

Avatar Django
Django
12:24 11.04.2019.

Ovo je kao kad nekome sutra prestaje ugovor o najmu stana a on za tjedan dana pozvao prijatelje na proslavu rođendana. Dva su uzroka takvom ponašanju, glupost ili bahatost. Ili oboje zajedno.

BA
bakulušić
11:55 11.04.2019.

Mate, ovo su oni što kažu: - Zagreb je naš, fasade su vaše!

Avatar toxic alien
toxic alien
16:04 11.04.2019.

Ta "kulturnjacka" neoliberalna mafija je vrlo dobro organizirana i medijski privilegirana. Ali izgleda da se nesto ipak krece... Sve do nedavno je bilo nemoguce procitati jedan ovako cinican i kriticki osvrt na racun tog "urbanog" podzemlja koje vec godinama u Hrvatskoj i "vedri i oblaci", terorizira cjelokupnu javnost, i tuzi i sudi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije