Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOSNI PROBLEM

FBI upozorio da se pripremaju oružani prosvjedi uoči inauguracije Joe Bidena

Joe Biden announces Kamala Harris as his running mate
Foto: Kevin Dietsch/Newscom/PIXSELL
1/2
11.01.2021.
u 22:15

Nacionalna garda dobila je odobrenje da rasporedi do 15.000 pripadnika u Washingtonu D.C. u povodu Bidenove inauguracije, rekao je u ponedjeljak šef Ureda nacionalne garde.

Američki FBI upozorio je da se u Washingtonu D.C. i u 50 glavnih gradova američkih saveznih država planiraju oružani prosvjedi uoči inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena 20. siječnja, izvijestio je u ponedjeljak ABC News.

Neidentificirana oružana skupina najavila je da planira doći u Washington 16. siječnja i izazvati nerede ako se pokuša Trumpa ukloniti s dužnosti, objavio je izvjestitelj ABC Newsa na Twitteru, pozivajući se na objavu FBI-ja.

 

Sigurnosni izvori potvrdili su izvješće ABC-a, a jedan je izvor kazao da će upozorenje FBI-ja biti na snazi od 16. do najmanje 20. siječnja.

U međuvremenu, Nacionalna garda dobila je odobrenje da rasporedi do 15.000 pripadnika u Washingtonu D.C. u povodu Bidenove inauguracije, rekao je u ponedjeljak šef Ureda nacionalne garde.

General Daniel Hokanson rekao je novinarima da se očekuje da će do subote u gradu biti raspoređeno oko 10.000 pripadnika Nacionalne garde koji će se fokusirati na pružanje potpore sigurnosti, logistici i komunikacijama.

Američka Služba za nacionalne parkove u ponedjeljak je objavila da je zatvorila za posjete spomenik Georgeu Washingtonu u glavnome gradu do 24. siječnja zbog prijetnji skupina koje su sudjelovale u prošlotjednom napadu na Kongres da će izazvati nerede na Bidenovoj inauguraciji.

Moguća su i privremena zatvaranja cesta, parkirališta i toaleta u gradskim parkovima bude li to potrebno kako bi se zaštitila sigurnost građana.

Komentara 11

RE
reborn
08:38 12.01.2021.

Eh, nije lako policiji u SAD-u... Skoro svi građani nose oružje, policajci su česta meta pucnjave, a ako slučajno kojeg građana krive boje kože ubiješ u postupanju odmah dobiješ prosvjede stotina tisuća drugih koji ti se žele osvetiti... a mediji cijelo vrijeme navijaju i potpiruju takvu situaciju u skladu sa svojom agendom. Doista, koja je razlika između rulje koja je poharala Kongres i rulje koja je proglasila "Capitol Hill Autonomous Zone", osim medijskog sotoniziranja jednih i glorificiranja drugih?!?

MX
Mister X
23:08 11.01.2021.

FBI upozorio da se pripremaju oružani prosvjedi uoči inauguracije Joe Bidena. Ja sm protiv nasilja ali me veseli kad i ovi na vrhu koje je narod izbrao da ima respekt od svoga naroda . Koji nije oduševljenjen da ga specijalcii ubijaju sa dugim cijevima i snajperima a počnu od njehovih žena kad spontano ne naoružani krenu po sugestiji svoga vladjućeg predsjednika da mirno prosvjeduju . Naravnop sim onog jednoga ili par ubačenih agenta Bidena koji prve cirkus i razb ijaju jedno staklo...

Avatar Jevgeni Gromov
Jevgeni Gromov
01:35 12.01.2021.

Ko laže, taj i krade, a ko krade taj i ubija!! BAJDEN = STRIGOI !!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije