Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

FBI upozorava na mogući teroristički napad u newyorškom metrou

26.11.2008.
u 19:06

Američki savezni istražni ured FBI upozorio je na moguću terorističku urotu za napad na sustav podzemne željeznice u New Yorku za blagdane, izvijestile su u srijedu američke TV-mreže.

FBI je primio "uvjeljivo, ali nepotkrijepljeno izvješće" da su teroristi Al-Qaide krajem rujna raspravljali o napadu na sustav podzemne ili nadzemne željeznice u New Yorku, uz uporabu bombaša samoubojica ili postavljanje eksploziva pod tračnice, izvijestila je TV-mreža NBC.

Radi se o izvješću jednog izvora koji se kretao u krugovima militantnih islamista, boraca džihada, koji je rekao da se radilo o "raspravnoj fazi", odnosno više o želji za napadom, nego o operativnim pripremama, ističe u izvješću NBC.

Glasnogovornik FBI-ja Richard Kolko potvrdio je samo da su njegova agencija i Odjel domovinske sigurnosti u utorak navečer uputili upozorenje lokalnim vlastima te da se informacija preispituje.

- Mi ne raspolažemo konkretnim pojedinostima da bismo mogli potvrditi da se ta urota razvila dalje od želje i planiranja, no izdajemo ovo upozorenje iz zabrinutosti da bi takav napad mogao biti izveden za blagdane - navodi se u upozorenju FBI-ja, a prenose američki mediji.

Glasnogovornik Ministarstva domovinske sigurnosti Russ Knocke rekao je kako je upozorenje izdano rutinski, dodajući da je moguća povećana nazočnost policije u New Yorku i drugim velikim gradskim središtima.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije