Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon zločina pobjegao u šumu

FBI: On je lovac i planinar koji zna preživjeti u divljini

15.04.2020.
u 19:10

Eugene Palmer hicima je smaknuo snahu Tammy jer je htjela rastavu od njegova sina. Ubojstvo se dogodilo 2012., a na listi najtraženijih je od lani

Nikada nije kasno da završite na popisu 10 najtraženijih bjegunaca za kojima traga FBI, a to što ste možda gospodin u godinama, ne znači da potencijalno niste naoružani i opasni. Mora da su tako razmišljali i u FBI-u kada su na svoju listu najtraženijih bjegunaca u svibnju 2019. odlučili dodati Eugenea Palmera (80), kojem se svaki trag izgubio nakon što je 2012. hicima iz pištolja ubio svoju snahu Tammy Palmer.

U trenutku kada je postao ubojica, Palmer je imao 72 godine i hrpu zdravstvenih problema. Pio je lijekove za srce, dijagnosticiran mu je bio teški dijabetes... No istovremeno on je bio i strastveni lovac, ribolovac, planinar... Volio je boraviti u prirodi i u njoj je svakako znao preživjeti. I upravo zbog toga, savezna policija, koja je nalog za njegovo uhićenje raspisala u ljeto 2013., i FBI smatraju da je on još negdje živ i zdrav, iako njegova šira obitelj smatra da je odavno mrtav.

Iz grmlja ispalio tri hica

A što je 72-godišnjaka uopće natjeralo da postane ubojica? Pa po onome što je policija doznala tijekom istrage ubojstva za koje Palmera već godinama sumnjiči, motiv ubojstva bilo je njegovo neslaganje s načinom života koji su vodili njegov sin i snaha. A svekrovo neslaganje njezinim načinom života, Tammy Palmer je 24. rujna 2012. platila  životom. Ljubavna priča nje i Johna Palmera, Eugeneova sina, kao i mnoge takve, počela je idilično. Upoznali su se, vjenčali, dobili djecu... Živjeli su u Stony Pointu u nekretnini koja je bila vlasništvo Eugenea Palmera.

Jedno je vrijeme sve bilo u redu, no onda se veza između Tammy i Johna Palmera postupno počela urušavati. Počeli su se oboje viđati s drugim ljudima, a Tammy Palmer u jednom je trenutku zatražila i zabranu približavanja za svog muža. Taj njezin potez strašno je razbjesnio Eugenea, koji je postao još bjesniji u trenutku nakon njezinih prijetnji.

– Ne samo da mi se ne smije približiti, već ću podnijeti i zahtjev za rastavu braka. Meni će pripasti djeca, a bome ću ga tužiti i za ovu kuću koja je moja koliko i njegova – kazala je Tammy Palmer svome svekru.

To da Tammy prijeti ne samo da će se razvesti od njegova sina, već da će se pokušati domoći i kuće, koja zapravo i nije bila sinova, već njegova, Eugeneova, Palmera je očito jako razbjesnilo. I odlučio je stvari riješiti na svoj način. Rano ujutro 24. rujna 2012., skriven u grmlju kod snahine kuće, čekao je da ona isprati svoje dvoje djece na školski autobus. Kada se vraćala, Palmer je prema njoj prvi put zapucao. Pogodio ju je u ruku. Zapucao je i drugi put. No tada je promašio. A potom je ispalio i treći, pokazat će se kasnije smrtonosni hitac. Pogodio ju je u vrat. Njegova je snaha pala na tlo i dok je još umirala, Palmer je sjeo u džip i pobjegao.

Starost nema veze sa zločinom

Džip je kasnije nađen napušten u blizini velikog Harriman State Parka. Palmer ga je ondje ostavio i dalje bijeg nastavio pješice. Prateći njegov trag, policija je došla do parka, a zatim je u potragu uključila i potražne pse. No svaki trag mu se izgubio na kampiralištu u šumi. Višednevna potraga nije dala rezultata, policija nije uspjela naći ni njega ni njegovo tijelo. Od ubojstva su prošle godine, a Palmer nije nađen, pa ga je FBI u svibnju 2019. odlučio staviti na listu 10 najtraženijih bjegunaca.

Valjda su se nadali da bi objava fotografije čovjeka, kojemu je deformiran lijevi palac, mogla pomoći u njegovu uhićenju. Jer dok njegova obitelj misli da je on odavno mrtav, FBI smatra da je on i više nego živ, te da bi se mogao skrivati na Floridi, saveznoj državi koja je raj za američke umirovljenike. Ili na području države New York gdje ima rodbinu. FBI za korisne informacije koje bi mogle dovesti do njegova uhićenja nudi novčanu nagradu od 100.000 dolara, a na primjedbe da je možda pomalo besmisleno među najtraženije bjegunce uvrstiti 80-godišnjaka, kojeg nitko nije vidio ni čuo više od sedam godina kažu:

– Njegove godine ne mijenjaju činjenicu da je počinio izuzetno nasilan zločin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije