Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis FBI-ja

Ovo je 10 najtraženijih zločinaca u SAD-u

fbi
Foto: FBI
1/11
20.05.2016.
u 22:30

FBI za informacije o onima koji su na ovoj listi nudi nagrade u iznosu od 100 i 200 tisuća dolara. U hvatanju 157 zločinaca pomogli su građani

Okrutni ubojice, silovatelji, mafijaši, trgovci drogom i pljačkaši nalaze se i na najnovijem popisu “Ten Most Wanted” – deset najtraženijih bjegunaca američke federalne policije (FBI). Iako je većina njih na ovom popisu već godinama, pa i desetljećima, na prvo mjesto ovoga popisa uvršten je Philip Policarpio koji je zločin počinio 12. travnja ove godine. On je u prijateljevoj kući nakon svađe u glavu ustrijelio svoju trudnu djevojku.

Opasni za društvo

U trenutku kada je to učinio nalazio se na uvjetnoj slobodi zbog pokušaja ubojstva, a bio je pucao u automobil pun ljudi. Nakon što je u zatvoru proboravio 14 godina, pušten je na uvjetnu slobodu. Za novi zločin trebalo mu je manje od godinu dana. On potpuno zadovoljava sve kriterije za stavljanje na ovaj popis – već je počinio slične zločine, a FBI ga smatra izrazito opasnim za društvo.

Jedan od zanimljivosti vezanih za ovaj popis je svakako činjenica da je inicijativu za njeno osnivanje dao jedan novinar koji je 1950. godine pisao članak o najtraženijim zločincima. Odjek toga teksta bio je takav da je tadašnji direktor FBI-ja donio odluku da se formira takav popis. Do sada je na njemu bilo 508 osoba, a uhićeno ih je uz pomoć građana čak 475 . Na ovome popisu bilo je i devet žena.

Na internetskoj stranici FBI-ja može se pronaći više ovakvih popisa, a jedan je od njih i onaj s teroristima. No najupadljivija na tom popisu jest činjenica da su to sve ljudi protiv kojih je američko pravosuđe podiglo optužnice za terorističke napade u kojima su stradali američki građani i/ili imovina, i to uglavnom prije 2000. Tako se na tom popisu nalazi sadašnji čelni čovjek Al-Qa’ide Ayman al-Zawahiri, i to zbog terorističkog napada na američko veleposlanstvo u Dar es Salamu 1998. godine.

Bogate nagrade

No na popisu američkog Nacionalnog centra za borbu protiv terorizma nalaze se “aktivni” teroristi, među kojima je i vođa ISIL-a Al-Baghdadi, ali i Zawahiri za čiju je glavu raspisana nagrada od 25 milijuna dolara. Nagrada za najniže rangiranog globalnog terorista je pet milijuna dolara, a za ubojice do 100.000 dolara.     

Komentara 14

Avatar Abcd....
Abcd....
01:40 21.05.2016.

Smijesna lista. Gdje su svi americki predsjednici i zidovski teroristi kao sto je soros?

DU
Deleted user
07:27 21.05.2016.

Pa dobro ih ovi Meksikanci peglaju. A gdje su im oni Zidovski mesetari sa Wall Streeta?

DU
Deleted user
08:27 21.05.2016.

Ovaj debilni na slici mi liči na zoku partijaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije