Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliski istok

Fatah: Neka Obama i u praksi podrži Palestinsku državu

'Palestinian president Mahmud Abbas attends a meeting of the Palestine Liberation Organisation (PLO) executive committee in the West Bank city of Ramallah on May 8, 2010. A divided PLO met to decide w
'ABBAS MOMANI'
21.05.2011.
u 09:41

Shaath je izjavio kako se nada da Obama neće stajati na putu slobodi i nezavisnosti na koje poziva sve arapske zemlje u svojim govorima

Nakon jučerašnjeg sastanka američkog predsjednika Baracka Obame i izraelskog premijera Binyamina Netanyahua oglasio se kasno navečer i visoki dužnosnik Fataha Nabil Shaath, prenosi Jerusalem post.

Shaath je izjavio kako se nada da Obama neće stajati na putu slobodi i nezavisnosti na koje poziva sve arapske zemlje u svojim govorima.

>>Verbalni rat Izraela i SAD-a zbog govora Baracka Obame

- Bez obzira na sve pojačat ćemo našu diplomatsku aktivnost i pritisak za priznanje Palestinske države, izjavio je Shaath.

Nešto ranije i čelni čovjek Palestinaca Mahmoud Abbas pozvao je SAD da izvrše još snažniji pritisak na Izrael kako bi se postigao dogovor o stvaranju palestinske države na područjima Zapadne obale, Gaze i istočnog Jeruzalema.  

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
10:38 21.05.2011.

PALESTINU treba PRIZNATI ....

Avatar zanusi13
zanusi13
10:57 21.05.2011.

Izrael je do sada ulagao znatne obavještajne napore kako bi Arapi ostali posvađani... Međutim, što će biti ako Arapi nađu zajedničku političku platformu?

IR
irani
10:21 21.05.2011.

Neka se Arapi srede (prestanu medjusobno ubijati) i dogovore sto zele, neka Obama pritisne Izraelce da konacno ozbiljno pocnu i onda bi mogli imati dvije strane za pregovore. Do sada smo uvijek imal galamdzije, teroriste, zatucane fanatike i raznorazne nepouzdane \"danas-jesmo-sutra-nismo\" koji najvise energije trose na medjusobna irelevantna prepucavanja i postizanje nekih samo njima vaznih imaginarnih \"pobjeda\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije