Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reforma

Farkaš podnijela ostavku nakon imenovanja nove ministrice Divjak

Blaženka Divjak
Patrik Macek/PIXSELL
17.06.2017.
u 14:10

I dok se od Divjak očekuju prvi konkretni potezi po pitanju reforme, a ona tek pet dana radi u Ministarstvu, eksperta skupina izgleda raspast će se i bez posebnog angažmana ministrice.

Loretana Farkaš, dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku podnijela je ostavku na mjesto člana ekspertne radne skupine zadužene za provedbu kurikularne reforme. Prva je to ostavka u mandatu nove ministrice Blaženke Divjak (na fotografiji) jer kaže Farkaš - cijela priča oko reforme obrazovanja ne može dobro završiti dok Ministarstvo vodi osoba koja je zbog reforme i prosvjedovala.

I dok se od Divjak očekuju prvi konkretni potezi po pitanju reforme, a ona tek pet dana radi u Ministarstvu, eksperta skupina izgleda raspast će se i bez posebnog angažmana ministrice.

Jer kako je najavila Divjak, prvo će kao ministrica utvrditi da li je u izboru članova i voditeljice ekspertne skupine bilo nepravilnosti a onda i poduzeti prve konkretne korake. Do tih prvih koraka tijelo koje je trebalo brojati 12 članova, a koje je s radom krenulo s imenovanih sedam članova, rasut će se i prije analize transparentnosti. I to one transparentnosti koja je za ministricu Divjak, za vrijeme prosvjeda bila očigledna netransparentnost.

No sama je kazala, jedno je na temelju pisanja medija izaći na prosvjede, a drugo odlučivati u ulozi ministrice. 

-  Razloga za ostavku na članstvo u Radnoj skupini je više. Prvi je što smatram da se izborom nove osobe cijeli proces ponovno odgađa na neodređeno vrijeme. Drugi je razlog ministričina izjava kojom je jasno rekla da želi "svoje" ljude u provođenju kurikularne reforme. Osobno ne pripadam nikakvim interesnim i političkim skupinama pa se stoga u budućem radu ne vidim kao "ičiji" čovjek. Na kraju, smatram da ne može dobro završiti priča u kojoj netko s prosvjeda zasjeda na ministarsko mjesto- kazala je Farkaš za srednju.hr

Komentara 38

IV
IvanKapapulco
15:42 17.06.2017.

Gospodo Divjak, zar vi misilite da mozete sprovest reformu skolstva u takvom obliku i sadrzaju kojeg ne prihvaca velika vecina znanstvenika i naroda. Takva reforma je suluda, jer su gubitnici djeca. Mislim da ce vam suradnju otkazivati vasi suradnici jedan za drugim. Na kraju ce Plenkovic morati sjesti sa svojom ministricom i sam sa vama sprovoditi tu reformu koju narod ne prihvaca u takvom obliki i sadrzaju.Tako nesto moguce je samo u Hrvatskoj.

BE
BeroII
15:59 17.06.2017.

Svi se kunu kako prosvjetnu reformu treba "osloboditi" utjecaja politike. A onda namjesto ministrice, najodgovornije upravo za to, dođe osoba koja je javno prosvjedovala i to kako sama kaže, "na osnovi medijskih napisa" a ne temeljem činjenica. Znači, bila je svjesna da to što radi ne radi iz uvjerenja već zbog političkih "bodova". Jadno. Već smo jednu takvu reformu imali prije četerdesetak godina, kada nam je drug šuvar "iskrojio gaće" i uništio nekoliko generacija. I tada je to bila ispolitizirano "poslanje"jednog karijeriste, koji je svojedrugove, koji su masovno bili obrazovani na nivou partizanskih tečajeva, uspio uvjeriti da radi nešto dobro za "tita i partiju". Smrad karijeristički.

Avatar mofo
mofo
17:30 17.06.2017.

Najbolja mi je recenica da je jedno ici u prosvjede na temelju medijskih pisanja, a drugo odlucivati na mjestu ministrice, dakle fakticki.. haha pljucnula i novinarima i svim prosvjednicima koji pojma nemaju za sto prosvjeduju i na kraju krajeva sama sebi ravno u facu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije