Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša i grmljavina

Fantastične fotografije: Superćelijski oblak nad Jadranom

oblak
Crometeo
27.08.2013.
u 08:20

U jutarnjim satima se superćelijski oblak našao nad morem južne Dalmacije, donoseći jaku grmljavinu, kiše i pljuskove, a na nekoliko lokacija je bilo i tuče.

Na vrijeme na Jadranu djeluje plitka prizemna ciklona koja je protekle noći donijela obilne oborine i mjestimično nevrijeme u Italiji, a grmljavinski oblaci su se u noći premjestili na Jadran, piše Crometeo.

U jutarnjim satima se superćelijski oblak našao nad morem južne Dalmacije, donoseći jaku grmljavinu, kiše i pljuskove, a na nekoliko lokacija je bilo i tuče.

Od ponoći do 7,30 sati najviše kiše, prema podacima meteoroloških postaja Pljusak.com, palo je u Grudi i Konavlima i to 29 litara po metru kvadratnom.

Slijede Vrsar 18, Kaštel Gomilica 17, Opuzen 15, Vodnjan 13, Zagreb i Fažana 12, Njivice i Selce 10, Roč i Cres 9, Požega 8, Rovinj 7. Sljedećih sati količina oborina će se ponegdje zamjetno povećati, a ponegdje će oborine biti iznimno obilne.

>>Pogledajte kako izgleda gravitacija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije