Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskriminacija!

Facebook diskriminacija: Baka ima 104 godine, ali ne može to objaviti!

Marguarite Joseph baka na Facebooku
Screenshot/Facebook
21.02.2013.
u 22:42

Baka Marguerite je na svom profilu morala dodati objašnjenje da joj godište nije 1924. nego se "zapravo rodila 19. travnja 1908. godine, ali joj Facebook nije dozvolio da upiše tako dalek datum".

Za nekoliko mjeseci baka Marguerite Joseph iz Grosse Pointe Shores u Michiganu napunit će 105. godina, ali na Facebooku stoji da se rodila 1924. godine. Zašto?

Zato što \"tvorci\" Facebooka očito misle da stariji od 99 godina ne bi trebali surfati po socijalnim mrežama pa nisu ponudili opciju da i ti korisnici stave svoje prave godine. Je li to diskriminacija starih ljudi od strane Facebooka?

Baka Marguerite je na svom profilu morala dodati objašnjenje da joj godište nije 1924. nego se \"zapravo rodila 19. travnja 1908. godine, ali joj Facebook nije dozvolio da upiše tako dalek datum\". Rodila se u Ontariju te se oženila za Johna Josepha Sr. koji je umro 2000. godine.

S njezinog profila dalje doznajemo da je rodila petero djece, ima 12 unučadi i \"nekolicinu\" praunučadi. Svi članovi obitelji su me preko Facebooka pitali kako je baka - priča njezina unuka Gail Marlow. - Pa sam odlučila otvoriti joj profil kako bi mogla ostati u vezi sa obitelji u Kanadi - nastavlja unuka, pišu američki mediji.

 Baka ima 109 prijatelja i stavila je već 84 fotke

Baka je imala 102. godine kada je otvorila profil, slijepa je i slabo čuje, no svakog dana joj Gail čita poruke i odgovara u njezino ime na sve poruke. - Ona shvaća da smo na internetu i da razgovaramo s rođacima, ali vjerojatno ne razumije što su socijalne mreže - kazala je Gail. Shvaćala ili ne, baka ima 109 prijatelja i stavila je već 84 fotke.

Ali kada je željela podijeliti svoje godinu u kojima ima već tri znamenke, Facebook joj to nije omogućio. - Svaki puta kada sam probala promijeniti postavke na pravo godinu, Facebook bi izbacio \'grešku\' i bacio nas u godinu u kojoj nije rođena - objašnjava Marlow te dodaje da bi voljela vidjeti njezine prave godine na Facebooku.

Iz Facebooka su poslali priopćenje u kojem navode da su tek nedavno otkrili da neki korisnici ne mogu upisati datum rođenja prije 1910. godine te da rade na rješavanju tog problema.

>>Otvorila lažni profil na Facebooku, prijeti joj do četiri godine zatvora

>>Policija majci putem Facebooka javila da joj je sin mrtav

Komentara 2

AL
Alkana
08:43 22.02.2013.

Baka? Kome je ona baka? Bilo bi puno primjerenije nazvati ju gospođom pa ma koliko godina imala.

DU
Deleted user
23:18 21.02.2013.

Baku je diskriminirala baza podataka! :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije