Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMETA LI IM?

VIDEO Evo što Zagrepčani misle o izvođačima na Rujanfestu

Foto: Screenshot
1/2
05.09.2019.
u 12:19

I dok neki misle da "svatko ima pravo na izbor" i zauzimaju stajalište "tko voli, nek' izvoli", drugi smatraju da im "nije mjesto nigdje" te da je to "priglupa glazba za priglupe ljude"

Još samo tjedan dana dijeli Zagrepčane od početka jednog od najposjećeniji festivala u gradu – Rujanfesta. Organizatori ovog događanja kazali su kako su ove godine odlučili "pomaknuti granice zabave" pa su se tako na listi izvođača našli i Seka Aleksić, Ministarke, Senidah, Dejan Matić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga i instruktori te Željko Samardžić. 

Iako je svake godine popularan, ove godine digla se posebna prašina oko ovog festivala, a razlog tome su cajke ili – točnije rečeno –izvođači koji dolaze iz susjedstva jer neki od izvođača kao što je Željko Samardžić izvode glazbu koja se ne može svrstati u kategoriju cajki. 

No, s obzirom na to da su svi navedeni izvođači predstavljeni kao "cajke", odlučili smo provjeriti što građani misle, je li im mjesto na ovom zagrebačkom festivalu.

VIDEO Pogledajte što kažu Zagrepčani o "cajkama" na Rujanfestu

I dok neki misle da "svatko ima pravo na izbor" i zauzimaju stajalište "tko voli, nek' izvoli", drugi smatraju da im "nije mjesto nigdje" te da je to "priglupa glazba za priglupe ljude". Gotovo svi se slažu  u zaključku da Zagrepčanima vjerojatno podjednako smeta to što većina spornih izvođača dolazi iz Srbije kao i sama kvaliteta pjesama. 

Ključne riječi

Komentara 114

Avatar Verum
Verum
12:58 05.09.2019.

rujanfest je nesto sto prezentira zagreb i zagrebacke obicaje i navike a cajke i ovi cajkarosi to sigurno nisu ili barem ne bi trebali biti. imamo nekoliko zabavnih manifestacija koje su slika nase tradicije i obicaja kao npr "vinkovacke jeseni" i sve dok te vinkovacke jeseni budu u tradiciji i duhu hrvatskog naroda imaju sanse da prezive a onog dana kad postanu prcija cajkarosa kao sto je to postao "dani piva karlovac" narod ih nece prihvatiti i dozivit ce fijasko kao sto ih dozivljava sve gdje se slusaju cajke. rujanfest se financira novcem zagrepcana tako da samo covjek ispranog mozga moze reci "ko voli nek izvoli",ko bi se trebao boriti za tradiciju zagreba ako ne zagrepcani tako da ti glupavi komentari "ko voli nek izvoli" nemaju smisla. treba jasno reci "u zagrebu nema mjesta cajkama i ostalom sranju iz bizanta". tko zeli slusati cajku neka ju slusa u svom trosku a ne u nasem. cajke imaju na rujanfestu smisla koliko i tursko zavijanje u satoru oktoberfesta u münchenu.

Avatar hvala_što_pušite
hvala_što_pušite
12:49 05.09.2019.

"Musik für idioten" - ocijenili Nijemci

MO
moroder
12:26 05.09.2019.

Najzaslužniji za izbor izvođača je VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije