Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNa pjesma

Evo što o bećarcu kažu Kićo i Šima: 'Pjevao sam milicajcima pa se nitko nije uvrijedio'

Kićo Slabinac
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
30.11.2018.
u 19:16

'I meni su žene zapjevale "Aoj, Kićo, svaka bi ti dala, al' smo čule da ti buđa mala". Što sam na to trebao?'

"Slučaj bećarac" pažljivo prate i naši poznati glazbenici koje su bećarci i proslavili, a među njima su i Šima Jovanovac te Krunoslav Kićo Slabinac.

- Bećarce pjevaju svi, no postoje majstori, a oni trebaju znati što, kako i u koje vrijeme otpjevati. To je nikad završena pjesma, aktualna u vremenu, može izaći iz usta svakoga tko želi nešto priopćiti, pa postoje ljubavni, politički, satirički i oni erotski koji su i potencija za povećanje nataliteta roda. Treba uvijek znati mjeru i kome su adresirani, ako se ne radi o natpjevavanju. Dugo pjevam i uvijek sam pokušavao biti prilagođen mjestu, prilikama i slušateljima mojih izvedbi – kaže Šima.

Kićo Slabinac Kićo Slabinac
1/17

- Svatko vas može tužiti za bilo što, ako postoji verbalni delikt, a ako ne postoji, onda je to apsurdno sve skupa. Bećarac "Ej da mi je milicajca povući za jajca" pjevao sam u bivšem sustavu pa se nitko nije uvrijedio, svi su se smijali, i milicajci. A koliko sam vidio na snimci, to isto su cure otpjevale jednom policajcu i vidilo se po faci da mu se to svidjelo! Bećarac provocira i traži odgovor, ali nikako ne traži takav odgovor. Suđenje je ovo bećarcu i Slavoniji, netko nam drži moralne prodike. To je nekada davno činio i Antun Reljković, pa nije uspio... Nije ni policija nedodirljiva, mogle bi se i neke njihove greške analizirati, ali to nije tema jer se po meni to ne odnosi na policiju kao instituciju.... - komentira Krunoslav Kićo Slabinac.

Prisjetio se i kako je svojedobno kasnio s koncertom u Našicama, i to ne njegovom greškom, već zbog nestanka struje, pa su Bećari zasvirali kolo dok se ne otkloni kvar.

- U kolu su mi onda cure i žene zapjevale: "Aoj, Kićo, svaka bi ti dala, al' smo čule da ti buđa mala". Što sam na to trebao? Ako je policajka smatrala da je sporni bećarac upućenj njoj, trebala je samo odgovoriti "Aoj, mali, ne fali se mnogo, ja ti došla, a ti nisi mogo' ". Ona to na dužnosti, jasno, baš i ne smije, ali nije trebala ni odgovoriti tužbom – stava je on.

VIDEO: Branimir Čolaković razočaran presudom

Ključne riječi

Komentara 177

HR
hr76
20:01 30.11.2018.

Lijepu pjesmu ne voli baš svatko, netko baca kamen na slavuje. Ovo je izravni napad na bećarac, a bećarac je hrvatsko kulturno dobro!

IL
ilijan
20:08 30.11.2018.

Koji je to apsurd i koja je to policajca. Zapjevati ću joj i ja sad. Aoj mala ti u plavoj bluzi dođi bliže pa nam se naguzi. Kolektivna opaljotka.

DU
Deleted user
19:56 30.11.2018.

Nema se tu šta filozofirati po meni. Uvijek je bitan kontekst. Ak' je bila na fešti bećarca, onda se dotična nema što mrgoditi. Da joj je došao, ničim izazvan, na kućna vrata i zapjevao, onda je to nešto drugo. Ne treba velike pameti za shvatiti razliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije