Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vape li za standardom?

Evo što novinar iz Kenije kaže o Plenkovićevoj izjavi o Afrikancima

Chrispin Mwakideu
Foto: Screenshot Twitter
1/2
26.06.2018.
u 15:11

Nisam siguran da tako puno Afrikanaca uopće zna gdje je Hrvatska i kakav je ondje život, rekao je Chrispin Mwakideu

Premijer Andrej Plenković podignuo je jučer puno prašine rekavši da bi mnogi ljudi iz zemalja Afrike i Srednjeg istoka vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj.

– Imate ogromne plus demografske trendove u zemljama Afrike i Srednjeg istoka gdje je sasvim drukčija situacija. Tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj – kazao je Plenković.

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić tim je povodom upitao svog kolegu iz Kenije Chrispina Mwakideua sanjaju li doista Afrikanci o hrvatskom standardu.

- Nisam siguran da tako puno Afrikanaca uopće zna gdje je Hrvatska i kakav je ondje život. Siguran sam da je u redu, ali mislim da će vam većina tražitelja azila reći da žele živjeti u uobičajenim bogatim državama - Njemačkoj, Francuskoj, SAD-u, Australiji... - rekao je Mwakideu.

Dodao je da je Hrvatska u istoj kategoriji sa zemljama poput Bugarske i malim balkanskim nacijama.

- Ne slažem se s tom izjavom da mnogi Afrikanci sanjaju o hrvatskom životu - zaključio je Mwakideu.

Vlada je jučer priopćila kako je Plenkovićeva izjava izvučena iz konteksta. Predsjednik Vlade nije uspoređivao standard Hrvatske i Afrike, već govorio o demografskom izazovu koji se postavlja cijeloj Europi, pa i Hrvatskoj, naglasili su.

Chrispin Mwakideu
1/31

Komentara 98

NE
neboiznadzagreba
15:28 26.06.2018.

Ne razumijem što se ovim člankom želi reći i postići, ni glave, ni repa...

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:26 26.06.2018.

Rodoljuba iz Leskovca nam prodaje za Afrikanca kuku lele V.L.

OX
oxymoron
16:03 26.06.2018.

Plenkovic je lupio glupost i ostao ziv, ali ova oba novinara su jos gora. Pa da Afrikanci znaju gdje je Hrvatska ne bi ni morali napustati svoju zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije