Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMKA IZ 1995.

Pogledajte video koji pokazuje da je Vučić ipak stavljao Glinu u veliku Srbiju

Foto: Screenshot
1/5
13.02.2018.
u 14:00

Prilikom posjeta Vrginmostu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je suočen s pitanjem o govoru u Glini koji je održao 1995. godine.

Kakva će to država biti ako srpski radikali pobjede i poraze predsjednika Srbije! Vi znate da ćete živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, govorio je Aleksandar Vučić tijekom govora u Glini 1995. godine.

Prilikom posjeta Vrginmostu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je suočen s pitanjem o govoru u Glini koji je održao 1995. godine.

– Od vas sam čuo jučer bezbroj istih pitanja – odgovorio je Vučić na pitanje novinarke

– Mjera vaše podrške i poštovanja proporcionalna je poniznosti nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane nećete vidjeti. Ta mjera poniženja i poniznosti koju očekujete od svakog iz Srbije da bi mogao razgovarati s nekim iz Hrvatske pogrešan je put – rekao je Vučić. 

Ponovio je i ono što je jučer govorio, da imamo različite poglede na događaje iz '90-ih godina. Novinari su ipak inzistirali na komentar njegova govora u Glini.

Ovo je dio njegova govora iz okupirane Gline 1995. godine:

"Vi se, braćo, ne borite za ništa što nije vaše, nego da sačuvate ono što je oduvijek bilo srpsko i to mora ostati srpsko.  

Pre četiri godine na dnevnicima je svaku večer bilo po pola sata o onome što se dešava u Srpskoj Krajini, na Baniji, Kordunu u Lici... Što sada ima na televiziji? Kakvo je vreme u Krajini? Eto što njih interesuje. Kao da je to u inostranstvu, kao da je u Hrvatskoj? E neće  moći. 

Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada Banija neće nazad u Hrvatsku. I ono što je ostalo u Srbiji simpatizera Slobodana Miloševića ne znaju u kakvoj će državi živeti sutradan. 

Nitko više ne zna ni u ovoj sali ne zna za koju se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li to biti beogradski pašaluk ili neka avnojska Jugoslavija. 

Kakva će to država biti, ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsjednika Srbije! Vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, tu odstupavanja više neće biti", rekao je tada Vučić.

1/88

Komentara 130

KO
koraknaprijed
14:02 13.02.2018.

Kako bi on mogao biti srbin da ne zna lagati?

DO
dopizdilomi
14:21 13.02.2018.

Dobro. OK. Mi to znamo. A zašto se snimka ne vrti na CNN-u i sličnim televizijama ili "prezentacijama" u stranim državama i u UN-u. Nepismeni čobani nam vode vanjsku politiku.

DU
Deleted user
14:11 13.02.2018.

bolesni lazov..i mali manipulator..dio srbijanske genetike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije