Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak zadatak

Evo što dobijete kada zamolite američke studente da nacrtaju kartu svijeta

amrički studenti crtali kartu svijeta
Foto: Reddit/zaaakk
1/3
03.01.2014.
u 11:33

Zak Ziebell potrudio se i digitalno spojio crteže kako bi rezultat usporedio sa stvarnim izgledom Zemlje. Razlike su očite.

Nije nimalo lagan zadatak skicirati kartu svijeta po sjećanju. Okusili su to američki studenti iz Michigana koji su dobili upravo takav zadatak. Većina je zaboravila Veliku Britaniju, Japan, Novi Zeland, Skandinaviju, Grenland i veliki dio indijskog potkontinenta. Jedan od korisnika Reddita, Zaaakk (Zak Ziebell) objavio je kartu svijeta koja je integrirana od 30 studentskih crteža, piše Daily Mail.  Slagao je crteže jedan na drugi i dobio konačnu sliku svijeta kako je vide studenti dobrovoljci koji su sudjelovali u ovom projektu. 

Veličina Indonezije i Filipina drastično je smanjena, a tek u nekim crtežima nazire se tračak Antarktike. Azija i Afrika također su na crtežima bile često izostavljene, ali oni studenti koji su ih smjestili na kartu svijeta skicirali su ih u nevjerojatno pretjeranim veličinama. Zak Ziebell potrudio se i digitalno spojio crteže kako bi rezultat usporedio sa stvarnim izgledom Zemlje. Razlike su očite. 

>>Iako ne znaju zemljopis, Amerikanci bar znaju gdje je Hrvatska

 

Komentara 5

PI
pipo41
13:00 03.01.2014.

mislim da su dobro nacrtali (izuzev ovih koji su izostavili neke kontinente). a sto se tice preuveličavanja azije i afrike- to ovisi od vrste projekcije. uzmite globus pa cete se iznenaditi koliko je afrika velika

BO
bojnik
08:49 04.01.2014.

Besposleni pop jarice krsti. Pokusajte nacrtati nasu obalu - koliko cete otoka zaboraviti?

CR
croat1899
12:22 03.01.2014.

kakva glupost od zadatka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije