Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i početak sljedećeg tjedna

Sunčano vrijeme
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
08.02.2019.
u 18:35

U subotu će većinom biti sunčano i danju toplije, a na kopnu će biti magla uz jačanje južine

Vikend ispred nas obilježit će pretežno toplo vrijeme i južina. U subotu će većinom biti sunčano i danju toplije, a na kopnu će biti magla uz jačanje južine, piše HRT.

-Subota će u istočnoj Hrvatskoj biti malo toplija od petka s najvišom temperaturom uglavnom 8 ili 9 °C. Pritom će biti magle, vjerojatno manje nego u petak, a danju posvuda sunčana razdoblja, mjestimice uz umjeren južni vjetar- kazao je Krunoslav Mikec iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

Nedjelja će u većini Hrvatske biti oblačnija od subote, ponegdje s kišom, te vjetrovitija, u unutrašnjosti uz većinom umjeren i jak jugozapadnjak. 

- U nedjelju u unutrašnjosti još malo toplije te vjetrovito uz umjeren i jak, ponegdje i olujan jugozapadnjak, te uglavnom u gorju s kišom. U ponedjeljak oblačno s kišom koja će s padom temperature prijeći u susnježicu, osobito u višim predjelima i u snijeg. Zapuhat će sjeverni vjetar, kojega će biti i u nastavku tjedna pri čemu u utorak još mjestimice treba računati na slabe oborine na granici kiše i snijega- kazao je Mikec. 

Početkom sljedećeg tjedna očekuje nas ipak nešto hladnije vrijeme, te kiša, mjestimice i izraženiji pljuskovi i grmljavina. Temperature će biti niže, a ponegdje možemo očekivati i snijeg, osobito u gorju. Zapuhat će i snažna bura, vjerojatno najjača u utorak i srijedu, stoga budite pripravni za nešto hladnije vrijeme. 

>>Pogledajte video: Nevrijeme u Dubrovniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije