Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznaprosječni listopad

Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

vrućina
Foto: Thinkstock
12.10.2014.
u 10:13

Zagreb i Varaždin u petak i subotu oborili su datumske temperaturne rekorde, riječ je o najtoplijem 10. i 11. listopadu otkad postoje službena mjerenja

Zagreb i Varaždin u petak i subotu oborili su datumske temperaturne rekorde, riječ je o najtoplijem 10. i 11. listopadu otkad postoje službena mjerenja. Varaždin je u petak mjerio 26.6 stupnja Celzija, a rekordnu dnevnu temperaturu zraka zabilježila je i meteorološka postaja na zagrebačkom Griču – bio je to najtopliji 10. listopada u više od 130 godina meteoroloških mjerenja, s maksimalnom temperaturom od 25.4 Celzijevaca, donosi Crometeo.

Na kopnu do kraja tjedna nema kiša, većih pogoršanja, zahlađenja, nema mrazeva ni snijega… Dakle, jedno ugodno i pitomo vrijeme koje će odgovarati planovima na otvorenom i svim vanjskim radovima. Jutra mogu dati malo magle, ali kratkotrajne. Očekuje se puno sunčanog vremena, a osim sunca grijat će i južina pa bi dnevna temperatura zraka u većini mjesta bila između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva u hladu. Jutarnje vrijednosti uglavnom od 10 do 15 stupnjeva, po kotlinama nešto niža pa će za večer i jutro dobro doći dugi rukavi, ali preko dana ljetna garderoba. Puno toplije od prosjeka za listopad!.

Slično će biti i na Jadranu. Više naoblake tek ponegdje na krajnjem sjeveru te u Istri i na Kvarneru. Ujutro je ponegdje u zaobalju moguća magla. Uz obalu uglavnom tiho ili slab vjetar promjenjiva smjera. Uz vanjske otoke još u početku će puhati slabo, a prema otvorenom moru ponegdje i umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 15 stupnja Celzija, uz obalu i na otocima od 15 do 20 stupnja Celzija, a dnevne od 23 do vrlo toplih 27 Celzijevaca.

>> Čeka nas 'bablje ljeto', temperatura i do 27 stupnjeva

>> Prognoza Zorana Vakule: Zima će biti topla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije