Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna reforma
Povratak na članak

Evo kakve nas promjene čekaju od iduće godine, a što se priprema za siječanj 2018.

Jedino se ugostitelji ne vesele novom poreznom paketu, koji građanima i tvrtkama ostavlja oko dvije milijarde kuna u 2017. godini

Komentari 70

AR
aristip
12:03 19.11.2016.

Ova porezna "reforma" ima za cilj da bogati budu još bogatiji, siromašni još siromašniji a da se srednji sloj još malo smanji. To je istina koju u medijima ne želite da objavite !!

VL
Avatar maxist
maxist
12:29 19.11.2016.

Pažljivim čitanjem vidi se da su najbogatiji najbolje prošli,a penzioneri i najsiromašniji -figa ko katedrala ! . Možda se nekome ne čini da su bogati imuni na troškove ali njima će puno više značiti pojeftinjenje BMWx6 od 150000kn nego nama pojeftinjenje struje od 3 lipe.....oni će za to moći šoci platiti novog poskupjelog mazdu3 ili octaviu.....Pored zdravog vida i razuma uvjeravaju nas da je to sve zbog "naroda"......floskula i svinjarija a osobito od velikih "boraca" za pravdu i narod- Mosta !!?

VL
CI
cinbenik
12:24 19.11.2016.

HDze kakav god donese ztakon,nemora strahovati od referendum revolucija,dvijeu kolona,prozivanja na svetim misama..sator revoluce..plinske boce revolucije,pokuseje puca.........A svi znamo da su tim metodama dosli na vlast.Rezultata rasta Hrvatske je kukuriku zasluga i dan danas djeluje inertno.Milanovic je napravio promjene da cak ni unistavacki HDZe nemoze zaustaviti rast Hrvatske.....Punu godinu se ustolicaju preslaguju..MKMPiske,no nista nerade od obecanog,ali nemaju oporbu laznigih domoljuba da ih prozivaju i d djeluju neprijateljski prema puno puno legalnijim vlastima i presedniku..Plenkovic se nazor vraca HDze taktici vjecnih vladara i kupovine domoljublja,branitelja crkve,kako bi ih ovio drzali na vlasti bez obzira na unistavacke rezultate Hrvatske i Hrvata...Po svaku cijenu HDZe,no ipak nesto drugacie i ograniceni m lazno domoljubnim idejama...Traze jedinstvo na sve strane,a nisu davali jedinstvo nego neprijaterljstvo............No jos uvjek ce imati sami probleme sa svojojm unistavackom istinom sto ce dobro stetiti Hrvatskoj.......dajte vise obecane reforme,kada ste vec prozivali za plan 21,trebalo bi HRT da ih svaki dan podsjeca sta su pricali,radili,a sta je ispalo,a posebno onog nenarodno presednika sabora i nebiranog od Hrvata,lokalno ograniceno lazljivca i oprestravnika MOSTa.,koji nas unazadi i ukoci za puno godinu i vise,samo nebili se nametnuo kao politicar......Odbijo premijera,a jedva postao presednik sabora iz drugi puta.....

VL
TH
than
12:09 19.11.2016.

Izgleda da neki u ovoj drzavi i nisu njeni gradjani, jer im ne ostavlja nista, a kamoli ovih 2 milijarde kuna.

VL
JK
ja-kan
12:09 19.11.2016.

U svakoj državi temelj stabilnosti je srednji sloj (s plaćom u RH između 8 i 12 tisuća kuna) a oni ovom poreznom reformom praktički ne dobijaju ništa jer su dobitnici oni koji su do sada imali plaću 15 tisuća kuna ili više.

VL
Avatar Rafael B
Rafael B
15:04 19.11.2016.

Od reforme ni R, samo puko preslagivanje! Umjesto ukidanja županija sad se vraćaju i porezni uredi radi jače represije. Kaj je sa ukidanjem parafiskalnih nameta?

VL
Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
13:34 19.11.2016.

Prakticno od 1945 do 19.11.2016 na vlasti imamo iste. ....... Meni moze samo biti zao sto Hrvati ne promjene tu sramotu.

VL
PE
pessimus
12:43 19.11.2016.

"još pola milijuna građana od siječnja neće plaćati porez na dohodak, a većini od 1,2 koji hoće porez će biti manji" tvrdi ministar financija. e gospodine ministre oni izvan te većine koji neće plaćati manji porez su umirovljenici s mirovinom do šest tisuća kuna. umirovljenik s mirovinom od šest tisuća kuna iz Zagreba sada po odbitku osobnog odbitka od 3.800 kn plaća porez 311,52 kn. toliko isto će uz isti osobni odbitak i uz prepolovljenu poreznu stopu plaćati i nakon nove godine.

VL
KR
kresimirn
12:42 19.11.2016.

cek malo, 2017. ima najvise kredita za platiti, a vlada ostavlja puno novaca za gradanstvo ? zanimljiva racunica

VL
DU
Deleted user
13:18 19.11.2016.

Ova porezna reforma nije toliko revolucionarna. Kakvog će ona učinka imati ovisi o gospodarskom rastu. Jer ako netko ima dvoje djece, a ne radi ništa mu neće značiti porezne olakšice.

VL
Avatar Proleter
Proleter
14:04 19.11.2016.

Sve se čini da se zaštiti banke. Ako bude nekog rata mobilizirat će one koji nemaju nikakav kredit. Vrijediš koliko si dužan banci. Banke su naše evanđelje, naš put, istina i život.

VL
DU
Deleted user
12:20 19.11.2016.

Ovo sa trošarinama na automobile već polako nalikuje na trakavicu. Branša tvrdi jedno a predlagači tvrde drugo. Nije jasno da li postoji prijedlog na papiru ili to onako od oka lupamo. Inače imamo najskuplje automobile u regionu.

VL
DO
dobarsavjet
12:06 19.11.2016.

Nepiše ništa za blokirane i otpis banaka?

VL
HA
hacker
20:45 19.11.2016.

Poticaj prodaje novih "ekoloških" automobila je vic, prava je istina da će preko 95 novih automobila s emisijom ispušnih plinova do 120 co2 poskupjeti i to znatno. Isto tako ne vidim nikakav "benefit" za hrvatske građane što je Hrvatska punopravna članica EU jer pojam "zajedničko EU tržište " je za Hrvate bajka. Umjesto da budemo oslobođeni carina (trošarina) na uvoz automobila sa istog tog navodno zajedničkog EU tržišta oni još dignu carine (trošarine). Npr. na rabljene aute se ne bi smjeli nikakvi dodatni nameti plačati pri unosu iz EU. To sve treba tužiti EU komisiji, a dotle jednostavno bojkotirati bilo kakvu kupnju auta iz uvoza i tako uskratiti našim političarima milijardu kuna prihoda godišnje na ime trošarina.

VL
SO
sofisticated
13:37 19.11.2016.

Ne čeka nas ništa dobro 2018 bi mogla bit godina totalnog kolapsa,volio bih da grješim.

VL
LF
loris.fiuman
13:45 19.11.2016.

Vrlo tendeciozan podnaslov , nisam primjetio da se vecina ljudi veseli promjenama . Vecina ima niske prihode i nece im se povecati placa , a poskupit ce im el.energija , izlazak u kino , izlazak na veceru , jutarnja kava , auto kojeg su si mislili kupiti, poskupit ce im gorivo jer ce dolar ojacati , pa ce sve poskupiti , Turska i Grcka se vracaju na velika vrata u turizam jer ce se Trump i Putin dogovoriti u zavrsiti rat u Siriji , znaci nema rekordne turisticke godine ...

VL
CR
CrniMax
18:08 19.11.2016.

treba ukinuti porez na promet, kao nekretnina tako i vozila i drugih prometala, pa to nema nigdje, jednom platiš PDV i to je to, a ne svaki put kod promjene vlasništva. Naši idioti uvode nove poreze s isprikom to ima ova država ili ona, a ne uzimaju dobro iz te države kao npr. Njemačke gdje je PDV 19%, gdje nema poreza na promet vozila itd.

VL
UN
unbekant
12:40 19.11.2016.

Od iduce godine je NATO je najvijo svoja calanrinska poskupljenja,jer nas moraju braniti i stiti od Rusa,svim clanicama dolazi novi racun,osim Americi,znaci kod nas sve mora poskupiti a PDV je najlakse uzeti,i vlada je vec uvela sve reformei sve su"prosle",sadace i iz EU-a doci nova clanarina,ala nas provozase ove koje-kakve kvazi-vlade.

VL
AD
adrad
16:58 19.11.2016.

Čista kozmetika kojom će bogatiji slojevi (čitaj političari, poslodavci i državni dužnosnici) još malo više staviti u džep na račun radnika. Može nas spasiti samo stvaranje novih vrijednosti. Nove vrijednosti opet ne možemo bez investicija. Domaćih investitora - nema. Trebamo privući strane. A da bi strani investitori došli treba: oslabiti kunu (koliko nam to teško palo), omogućiti porezne olakšice investitorima i stvoriti stabilan porezni sustav (što ovaj neće biti jer će ga kada ovi odu sa vlasti idući opet mijenjati).

VL
DO
domljani
16:08 19.11.2016.

spašavanje gazde todorića by kradeze

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.