Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S LICA MJESTA

Evo kako nakon požara izgleda zgrada u Mariji Bistrici! Vatra je progutala sve osim Gospe i križa

Foto: 24sata/Večernji list
1/10
13.10.2020.
u 12:41

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade

Zgarište zgrade u Svetištu Majke Božje Bistričke. Nije puno toga ostalo. Vatra je u noći na utorak progutala gotovo cijeli objekt. Dok smo se oprezno probijali kroz pepeo i pazili da nam nešto ne padne na glavu, na polici smo primijetili plastični kip Gospe. 

U istoj prostoriji koja je izgorjela bio je drveni križ. Samo su te dvije stvari ostale u požaru koji je progutao zgradu, pišu 24sata

FOTO: Zgarište zgrade u svetištu Marija Bistrica

1/20

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade. 

Vatrogasci ZJVP-a Zabok i ZJVP-a uspostave Marija Bistrica, DVD-a Marija Bistrica, DVD-a Tugonica – Podgrađe, DVD-a Laz i DVD-a Bedekovčina gasili su požar skoro šest sati. Srećom, nitko nije ozlijeđen u požaru.

– Bilo je rano ujutro, čula sam krckanje i pomislila da bageri nešto ruju, ali kada sam izašla, vidjela sam požar. Vatra je brzo zahvatila cijeli objekt – rekla je žena koja je sve vidjela.

VIDEO: Veliki požar u dvorištu Svetišta u Mariji Bistrici

Dvorana u kojoj su često bili smješteni hodočasnici izgorjela je gotovo do temelja. Ipak, vatrogasci su uspjeli spasiti novi dio zgrade. Mještani kažu da se ne sjećaju ovakvog požara.

Iz Zagrebačke nadbiskupije istaknuli su da u požaru nije bilo unesrećenih te da nije stradao nijedan sakralni objekt, već je nastala samo materijalna šteta na popratnim objektima. Uzrok požara i materijalna šteta tek se trebaju utvrditi očevidom koji je u tijeku.

Zagrebačka nadbiskupija poručuje i da ovaj požar neće utjecati na program svetišta koji će se odvijati prema ustaljenom rasporedu. Svete mise kroz tjedan su u 10.30 i 18 sati, subotom u 11 i 18 sati te nedjeljom u 7.30, 9, 11, i 18 sati. Prilika za sakrament ispovijedi svakodnevno je prije svetih misa. Bazilika je otvorena tijekom cijeloga dana te je slobodan ulaz hodočasnicima uz pridržavanje propisanih mjera zbog pandemije koronavirusa.

Komentara 11

SI
sickre0420
13:41 13.10.2020.

božje cudo da metal ne gori, tog ima samo u m.bistrici... a nitko neće spomenut kak su cigle kaj ih je joža postavil netaknute??!

PA
pape123
12:56 13.10.2020.

To je znak da Bog i Gospa postoje.Drveni križ i plastični kip ostali netaknuti.To je poruka za sve nevjerne Tome.

DU
Deleted user
13:43 13.10.2020.

To mi nikako ne ide u glavu da Bog spasi plastičnu Gospu i drveni križ a ne želi spasiti recimo svoje svećenike od korone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije