Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA MASONI

Evo kako je Jelenić postao mason: Nagovorio ga je poznati hrvatski menadžer

Hrvoje Kolarić je regrutirao Dražena Jelenića u masone
Foto: Časopis Loža
20.02.2020.
u 11:21

U Hrvatskoj, prema neslužbenim informacijama, trenutačno djeluje sedam slobodnozidarskih organizacija, ali samo tri su službeno registrirane kao masonske udruge građana.

Uskoro bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić bit će smijenjen zbog članstva u masonskoj loži, a portal Danica ekskluzivno doznaje tko ga je ubacio u tu tajnovitu i moćnu organizaciju.

Riječ je o predsjedniku uprave Belupa Hrvoju Kolariću (na glavnoj slici sasvim lijevo za stolom), koji je u to vrijeme bio član i veliki majstor u Gabrićevoj masonskoj lože Veliki Orijent Hrvatske. Kako doznajemo, Jelenić je primljen upravo na Kolarićev nagovor i preporuku.

Izvori portala Danica otkrivaju kako su Kolarić i Jelenić dugogodišnji prijatelji, znaju se još iz Kolarićevih studentskih dana jer su živjeli u istoj zgradi u Zagrebu. Dvije obitelji redovito ljetuju zajedno na moru i čvrsto su povezani prijateljstvom.

Jelenić je priznao kako je među slobodne zidare pozvan početkom ožujka 2018. godine. No, već u listopadu iste godine s još nekoliko članova odlučuje napustiti Veliki Orijent Hrvatske.

Nakon otkrića da je mason, Hrvoje Kolarić u Belupu se među kolegama, tako se priča u kompanijskim krugovima, opravdavao kako on više nije član Gabrićeve masonske lože. Navodno je bio u skupini s Jelenićem koja je osnovala svoju ložu.

Veliki Orijent Hrvatske ima četiri podorganizacije, odnosno stupa. Na čelu jednog od njih, i to kao mason najvišeg 33. stupnja, bio je Hrvoje Kolarić kao veliki majstor Stupa ljepote.

U Hrvatskoj, prema neslužbenim informacijama, trenutačno djeluje sedam slobodnozidarskih organizacija, ali samo tri su službeno registrirane kao masonske udruge građana. Kojoj od njih danas pripadaju Jelenić i Kolarić, nije poznato.

Komentara 28

PR
prajdali100
12:03 20.02.2020.

Ako sam dobro razumio,Jelenić ne može biti Glavni državni odvjetnik već se vraća na dužnost Zamjenika glavnog državnog odvjetnika !!!!!!!!!! Što je ovo !??? Ima li pilota u avionu ?

FA
fakin2012
11:32 20.02.2020.

zanimljivo da je masonima bilo dovoljno 1,5 mjesec da novog člana Jelenića instaliraju za glavnog državnog odvjetnika :-) Zanimljivo da se GDPR temelji na masonskoj etici zaštite osobnih podataka.

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
12:22 20.02.2020.

Da cine dobro kao sto govore ne bi se to toliko tajilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije