Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretna Nova godina

Evo kako je izgledao doček 2016. diljem Hrvatske!

nova godina
Foto: Pixsell
1/63
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.01.2016.
u 08:45

Portal Vecernji.hr svojim čitateljima želi sretnu i uspješnu 2016. godinu!

Veselo i uz vatromet mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je sa sugrađanima posljednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.

Dobrom raspoloženju na središnjem zagrebačkom trgu, na kojem su se okupile tisuće slavljenika, pogodovala je i povoljna temperatura zraka, koja se kretala oko nula stupnjeva Celzijusa, a dodatno je atmosferu zagrijao 5-minutni vatromet koji je započeo točno u ponoć. Gradonačelnik Bandić je pozdravio sudionike, čestitao im Novu godinu, i kazao: "Hvala vam što ste došli. Uživajte, živjeli!". Na organiziranom dočeku na glavnome zagrebačkom trgu građane je zabavljala poznata pjevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.

Nova godina dočekana je na još nekoliko mjesta u prekrasno okićenom Zagrebu, uz raznovrstan program i u blagdanskom ozračju najbolje europske adventske i božićne destinacije, po portalu "European Best Destination". Osim na Trgu bana Jelačića, doček 2016. godine bio je organiziran i u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava, na Zrinjevcu te na Europskom trgu. U gradskom se središtu našlo za svakog ponešto, od onih najmlađih do najstarijih.

Zagrebački gradonačelnik tradicionalno je prije dolaska na glavni zagrebački trg već obišao dežurne gradske službe i prenoćište za beskućnike u Kosnici.

Rijeka u 2016. ušla uz Moskvu, Belana & Fiumense i Hladno pivo

Više tisuća Riječana već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, ovoga puta uz glazbu riječke grupe Moskva i Nenu Belana & Fiumense, čestitke i najbolje želje svima je u ponoć s pozornice uputio gradonačelnik Vojko Obersnel, a zabava do jutarnjih sati nastavit će se uz hitove Hladnog piva.

Obersnel je svima poželio sretnu novu godinu, puno zdravlja, uspjeha, sreće i sreće u ljubavi. "Neka Rijeka i dalje ostane grad mudrih ljudi", rekao je riječki gradonačelnik. Program proslave počeo je oko 22 sata, a nova godina dočekana je uz šampanjac i vatromet iznad središta grada. Slavi se u većini ugostiteljskih objekata na Korzu, jer su za novogodišnju noć zatražili produljenje radnog vremena, pa je dosta Riječana odlučilo proveseliti se u kafićima, klubovima i restoranima.

Riječki gradonačelnik će nakon dočeka na Korzu gostovati u programu Hrvatskog radija - Radio Rijeke, potom će posjetiti riječko rodilište i prvo dijete rođeno u njemu u 2016. godini, a nakon toga obići će riječku dežurnu vatrogasnu službu. Prema podacima iz gradske uprave, koja je organizirala doček na Korzu, svi troškovi organizacije i pripreme dočeka te honorara izvođača bit će ukupno oko 220.000 kuna.

Doček nove godine na riječkom Korzu već tradicionalno je najposjećeniji, ali ne i jedini doček nove godine na otvorenom na Kvarneru. Doček na otvorenom organizira se i u drugim općinama i gradovima, a sve češće su nove i originalne proslave, među kojima je ispraćaj Stare godine u podne, na kojem je u Fužinama sudjelovalo nekoliko tisuća posjetitelja. U Kastvu je, pak, treći puta održan humanitarni glazbeni program nazvan „Zadnje polne va Kastve na 365 metara.“

Uz spektakularni vatromet Splićani ušli u 2016.

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju okupilo se večeras na Rivi kako bi ispratili Staru i dočekali Novu 2016. godinu, a za njihovo dobro raspoloženje pobrinuli su se grupa Vertigo, TBF, Psihomodo pop i Pero Fullhouse.

Dogradonačelnica Aida Batarelo svojim je sugrađanima i njihovim gostima zaželjela sve najbolje u novoj 2016. "Drage Splićanke i Splićani, dragi gosti, u ime gradonačelnika grada Splita, gospodina Ive Baldasara i u ime cijele gradske uprave, a i u svoje osobno ime, želim vam sretnu i uspješnu novu godinu", poručila je Batarelo. Građani su uživali u spektakularnom vatrometu, prije kojeg ih je zabavljala grupa Vertigo iz Požege, a nakon toga jedan od najboljih hrvatskih bendova - splitski TBF-a, koji je zagrijao atmosferu.

U prvim minutama 2016. godine zagrebački rokeri - grupa Psihomodo pop nastavila je s dobrom svirkom, a na kraju će na Rivi nastupiti Pero Fullhouse.

A već tradicionalni, u prvim minutama Nove godine dogodio se i prvi kulturni događaj u Hrvatskoj - otvorenje izložbe Ante Verzittija "Moj put u Emaus" u Fotoklubu Split. Izloženo je 16 fotografija s biblijskim motivima koje je autor pronašao u suvremenom okruženju Splita. Izložba će biti otvorena do 18. siječnja. Iako je temperatura u Splitu niska i puše bura, to nije spriječilo uglavnom mlade da Silvestrovo provedu uz more i na otvorenome. Organizator splitskog dočeka na najvećoj gradskoj šetnici je gradska agencija za turizam Spalatum DMC, a za organizaciju i ostale popratne sadržaje izdvojeno je oko 450 tisuća kuna.

Osim na Rivi doček nove 2016. godine bio je organiziran i na susjednim Prokurativama na kojima je večer bila u znaku Studia 54, a nešto kasnije su na scenu su stupili DJ-evi. Nova se najviše čekala u privatnom aranžmanu po kućama i stanovima , no slavilo se i po lokalnim klubovima, hotelima, kafićima, te pjacama.

Foto: VLm

(Trg u Koprivnici bio je premalen da primi sve one koji su jučer željeli proslaviti dolazak Nove godine s Ivanom Zakom)

U Osijeku Crvena jabuka, Puli Massimo, a u Dubrovniku spektakl napravila Severina

Nova godina je u Puli dočekana na prepunom gradskom trgu Forumu gdje je brojne građane zabavljao Massimo Savić. Severina je pak napunila dubrovački Stradun na kojem se tražilo mjesto više. Ondje je Nova godina dočekala uz prigodnu čestitku gradonačelnika i veliki vatromet.

Osječani su Novu godinu dočekali uz Crvenu jabuku koja je zabavljala tisuće građana na Trgu Ante Starčevića, dok su Šibenčani u Novu 2016. ušli koncertom Prljavog kazališta.

Ivan Dečak i njegova Vatra zabavljali su i Karlovčane u staroj jezgri grada dok su Čakovčani Novu godinu dočekali uz pjesme Gazdi. U Zadru je također organiziran doček za građane na glavnom Trgu no ondje su, već tradicionalno, izostala zvučna imena.

Trg Bana Josipa Jelačića u Koprivnici bio je premalen da primi sve one koji su jučer željeli proslaviti dolazak Nove godine s Ivanom Zakom - preko 10.000 ljudi više od 2 sata pjevalo je i plesalo s popularnim pjevačem. Ivan je hladnu noć zagrijao do usijanja svojim hitovima, a Koprivničani su spremno s njim pjevali uglas. Prvi redovi bili su pretijesni za brojne obožavateljice koje su svom omiljenom pjevaču željele biti što bliže.

– Želim i u Novoj godini što više ovakvih velikih koncerata, a ovakva publika san je svakog pjevača – rekao nam je Ivan i na kraju poželio sretnu i uspješnu Novu godinu svim čitateljima Večernjeg lista.

>> Sydney najraskošnije ušao u 2016., u Dubaiju vatromet unatoč požaru

Komentara 4

SU
suncesmokvemaslina
09:19 01.01.2016.

Na dobro vam došlo novo ljeto!

BL
Blomberg
13:17 01.01.2016.

Da ljepe slike ali sto to koristi kad neznas iz kojih mjesta su, nas citaoce ne zanimaju fotografi i Pixell nego fotografije i mjesta, ali za vecernji je to izgleda prekomplicirano... Sretna Nova i potrudite se vi Pixelovci.

JN
jnhjftzdztg
12:24 01.01.2016.

Sretna nova 2016. svima, nek je zdravlja, mira,sreće,veselja,uspjeha. I love, naravno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije