Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov u mutnom

Evo kako će vas pošta zaštititi od prijevara u kupnji preko interneta!

poštar
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.05.2014.
u 16:51

Pošta savjetuje korisnicima da takve prijevare ili pokušaje prijevara odmah prijave policiji

Zbog sve većeg broja prijevara potrošača prilikom kupnje preko oglasnika i interneta, Hrvatska pošta uvela je novu sigurnosnu mjera kod primitaka pošiljaka za koje treba platiti otkupni iznos pošiljatelju.

Oni koji dobivaju pakete njihov će primitak, kao i do sada, ovjeriti svojim potpisom, a novac za otkupninu dati radniku Hrvatske pošte. "Novost je da primatelj može odmah nakon primitka pošiljke, bilo na svojoj adresi bilo u poštanskom uredu, u nazočnosti radnika Hrvatske pošte otvoriti pošiljku kako bi se uvjerio da se u njoj nalazi sadržaj koji je platio", izvijestili su iz Hrvatske pošte.

Ako u paketu nije ono što ste naručili, zajedno s radnikom Pošte sastavit ćete zapisnik o nepravilnosti pošiljke, a odmah ćete dobiti pravo na povrat novca i poštarine, dok će se paket vratiti pošiljatelju. Pošta savjetuje korisnicima da ovakve prijevare ili pokušaje prijevara odmah prijave policiji.

>>Potrošači u RH prerijetko traže zaštitu na sudu

>>Svjetska banka: Zaštita potrošača i financijska pismenost sve važnije

Komentara 11

DU
Deleted user
17:09 27.05.2014.

Odlicno! Pa to je skoro tocno ono sto sam napisao jednom kao komentar, s time da bi jos dobro bilo da posiljatelj napise nekakvu izjavu o sadrzaju paketa i potpise ju. Time bi on odgovarao za sadrzaj, a ako se ispostavi da u paketu nije to sto je on napisao da je, moglo bi ga se kazniti.

KO
komentant
19:06 27.05.2014.

a tko će nas zaštititi od HP-a. Naime kupim tako prredmet koji je od gume i max. težak 1kg za koji moram platiti vrijednost robe 60 kn i troiškova dostave 62 kn. pa to su sramotne nadoknade.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
20:57 27.05.2014.

Gdje je tu bio problem ? Otvoriš paket, unutra cigla. Platiš lijepo samo troškove slanja poštarine ali ne i otkupninu tako da se paket vrati pošiljatelju. I više nema prevara. Ali očito je nekome u interesu da građani samostalno nene trguju preko oglasnika,nego se štiti uvozni lobi i razni profiteri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije