Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1100 mažoretkinja

Europsko prvenstvo mažoret plesa u Slavonskom Brodu

Europsko prvenstvo mažoretkinja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
04.10.2014.
u 00:15

Na prvenstvu sudjeluje 1100 mažoretkinja iz jedanaest europskih zemalja, a uz njih je u Slavonski Brod došlo više od 500 članova stručnog i pratećeg osoblja

Grad Slavonski Brod domaćin je trodnevnom Europskom prvenstvu mažoretkinja, koje je večeras nakon svečane ceremonije otvaranja u kojem su se predstavile sve natjecateljske ekipe, započelo u Sportskoj dvorani "Vijuš".

Na prvenstvu sudjeluje 1100 mažoretkinja iz jedanaest europskih zemalja, a uz njih je u Slavonski Brod došlo više od 500 članova stručnog i pratećeg osoblja. Organizacija prvenstva povjerena je Udruženju mažoretkinja Grada Požege, pa je iskorištena mogućnost da se po prvi put ovo Europsko prvenstvo održi u Slavoniji. Predstavnike nacionalnih Saveza mažoretkinja iz jedanaest europskih zemalja sudionica Europskog prvenstva, te predstavnike Udruženja mažoretkinja grada Požege u poslijepodnevnim satima u Gradskoj vijećnici primio je gradonačelnik Mirko Duspara, koji je izrazio zadovoljstvo što je domaćinstvo za održavanje prvenstva u mažoret plesu dodijeljeno upravo Slavonskom Brodu.

-Ovaj veliki događaj mnogo znači, ne samo za Slavonski Brod, nego i za cijelu Slavoniju. Rijetko se događa da nam dođe ovako velik broj natjecatelja i gostiju, što je ukupno preko 2 000 ljudi koji će nekoliko dana boraviti u Brodu, a biti smješteni i širom Slavonije u Požegi, Vinkovcima, Novoj Gradiški.Mi nismo Dalmacija i nemamo tisuće ležajeva, ali imamo što imamo i s tim ćemo se pokriti. Dokazat ćemo da zaslužujemo biti domaćini velikim manifestacijama kojih će u budućnosti biti još više. Događaj će u svakom slučaju popraviti "krvnu sliku" naših smještajnih kapaciteta , restorana, kafića i sportskih objekata. - istaknuo je gradonačelnik Mirko Duspara. Na Europskom prvenstvu natjecat će se mažoretkinje od predškolske dobi do djevojaka starosti 25 godina. Brođani će u dvorani "Vijuš" tijekom vikenda moći vidjeti najbolje europske mažoret ekipe, a hrvatska reprezentacija predstavit će se s ukupno 160 natjecateljica.

>> Na EP u Rumunjskoj vukovarske mažoretkinje osvojile tri srebra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije