Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
2 10°C
 • Aleluja:

  EU će uskoro ostati bez interneta. Zbog ovakvih ridikuloznih propisa American Express povlači svoje poslovanje iz EU, mnoge internetske platforme za najrazličitije usluge ograničavaju ili prekidaju poslovanje na području EU. Uskoro će svi izbjegavati EU i dok će ostatak svijeta ... prikaži još! dalje napredovati EU će ostati tehnološki i poslovni šupak svijeta. Živi bili pa vidjeli.

 • Deleted user:

  Tu uopće nije rijeć o intelektualnom vlasništvu, nego o cenzuri kao u dobra stara komunistička vremena. Političare uopće nije briga za intelektulan vlasništvo nego koriste to kao paravan za cenzuru. Da su htjeli zaštiti intelektualno vlasništvo mogli su to napraviti ... prikaži još! na jednostavniji način sa programom ili softverom koji bi štitio prava takvih intelektualnih mudrijaša koji misle da će ovako biti zaštićeni.

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  kako bi umjetnici zaštitili svoje djelo? hm, znači, ako neki 'umjetnik' fotografira ili nekako prikaže moj kraj, u kojem se bude vidjela moja okućnica, prozor, to objavi bez moje privole, ja ga tužiti mogu i naplatiti se? ok. malo je ... prikaži još!e 'razvijeni svijet' skrenuo u zamku iz koje se neće izvući, i radi čega će ga istok prešišati. jedno je zaštita stvarnih intelektualnih prava, a drugo ovo što rade. društvo u kojem nema slobode stvaranja novih vrijednosti na temelju starih poznatih, nestaje. sva ta prava i zaštite trebaju imati jako kratak vremenski rok, nakon čega postaju opće dobro, od javnog interesa. dal su mediji dobili dozvolu za objavu snimki cura po trgovima i parkovima, plažama, kako su lijepo obučene i tako to? nisu. zamislite gdje bi bili danas da je kotač zaštićen kao nečije intelektualno vlasništvo. u vašem autu ima stotinu kotrljajućih dijelova, koji svoj oblik preuzimaju od kotača. zaštititi treba i npr. oblik čaše. i da, vrata, prozore. kao što ajfon ima takav i takav oblik ekrana, pa ga 'ne da' drugima. ovo je sad već postala smetnja i prijetnja razvoju. indija npr. ne dozvoljava stranim farmaceutima da kod njih prodaju svoje lijekove po visokim cijenama. i uspijeva u tome, giganti im ništ ne mogu. južna afrika isto počela to raditi. samo zapad, moralan i demokratski, sa vladavinom prava, omogućava deranje naroda do gole kože. dal su mediji dobili dozvolu citirati npr. vučičev govor? kojeg sad svi kod nas s pravom napadaju? nisu. pa, što smo s time? krademo tuđe

Još iz rubrike Vijesti

Milan Kujundžić
USKORO NATJEČAJ

Država kupuje četiri PET/CT-a, Kujundžić poručuje da će to biti dovoljno za hrvatske potrebe

Siniša Palm
Prošlo je 174 dana

'Zašto je Simpa mrtav': Virovitičani prosvjedovali zbog nerazjašnjene smrti Siniše Palma

Franjo Tuđman
VELIKO ISTRAŽIVANJE

Konačno otkriveno tko je Hrvatima draži - Tuđman ili Tito?

119