Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
182 -1°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Aleluja:

    EU će uskoro ostati bez interneta. Zbog ovakvih ridikuloznih propisa American Express povlači svoje poslovanje iz EU, mnoge internetske platforme za najrazličitije usluge ograničavaju ili prekidaju poslovanje na području EU. Uskoro će svi izbjegavati EU i dok će ostatak svijeta ... prikaži još! dalje napredovati EU će ostati tehnološki i poslovni šupak svijeta. Živi bili pa vidjeli.

  • Deleted user:

    Tu uopće nije rijeć o intelektualnom vlasništvu, nego o cenzuri kao u dobra stara komunistička vremena. Političare uopće nije briga za intelektulan vlasništvo nego koriste to kao paravan za cenzuru. Da su htjeli zaštiti intelektualno vlasništvo mogli su to napraviti ... prikaži još! na jednostavniji način sa programom ili softverom koji bi štitio prava takvih intelektualnih mudrijaša koji misle da će ovako biti zaštićeni.

  • goran2hr:

    Da je to dijete znalo, da će ga školski rad koštati 400€, ne bi uzelo taj snimak, a niti škole ne bi smjele tražiti djecu da rade prezentacije i čemu onda informatika... Autor svejedno ne bi dobio ništa. Autor je ... prikaži još! pak to svoje djelo postavio tako (možda i ciljano) da ga svatko može uzeti, a on ga poslije tužiti. Nova EU ludorija, koja djecu i prosječne korisnike pretvara u krimnalce, a profesionalnim piratima, falsifikatorima i plagijatorima ne će moći ništa. Koliko će sada EU djeci plaćati za izložene školske radove - njihovo intelektualno vlasništvo? EU bizarnostima nema kraja. Uzeti nešto, što je ponuđeno "na izvolite", a to "uzeto" se ne koristi dalje u komercijalne svrhe, ne bi trebalo biti kriminal. Što je slijedeće?

Još iz rubrike Vijesti

ISPRED ZARAZNE

Bolnica se napokon oglasila o čovjeku koji se s upalom pluća smrzavao u šatoru

Njemačka vlada kancelarke Angela Merkel u listopadu prošle godine donijela je opsežan paket za zaštitu klime, a željeznici kao ‘najčišćem prijevozu’ obećane su silne milijarde eura
KORONAVIRUS

Njemačka produljuje stroge mjere: 'Još uvijek smo daleko od cilja kojeg želimo ostvariti'

4
Nigerien soldiers hold up a Boko Haram flag that they had seized in the recently retaken town of Damasak, Nigeria, March 18, 2015. Chadian and Nigerien soldiers took the town from Boko Haram militants earlier this week. The Nigerian army said on Tuesday i
ORUŽJE I NOVAC

Boko Haram u krvavoj misiji: Okrutniji su od Al-Quaide i ISIL-a, a financiraju se bjelokošću

7