Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUBOVI ZASTUPNIKA

Europski parlament utvrdio sastave odbora. Pogledajte gdje su hrvatski europarlamentarci

Hrvatska Europska unija
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
03.07.2019.
u 22:41

Predsjednici odbora i pododbora bit će izabrani na konstituirajućim sjednicama tih tijela.

Europski parlament je u srijedu navečer odredio veličinu 20 odbora i dva pododbora te njihov sastave.

Hrvatski europarlamentarci najzastupljeniji su u Odboru Europskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) koji ima 71 člana. Punopravne članice tog odbora su Dubravka Šuica i Željana Zovko (HDZ/EPP) te Tonino Picula (SDP/S&D).

U Odboru za proračun (41 član) su Karlo Ressler (HDZ/EPP) i nezavisni Mislav Kolakušić. Kolakušić je i član Odbora za pravna pitanja (JURI) u kojem je 25 zastupnika. Ivan Vilibor Sinčić, nezavisni zastupnik iz Živog zida, član je Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) koji ima 76 punopravnih članova.

Biljana Borzan (SDP/S&D) i Tomislav Sokol (HDZ/EPP) članovi su Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) koji ima 45 članova. Punopravni član Odbora za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE) je Valter Flego (IDS/Obnovimo Europu). Odbor ima 72 člana.

Ruži Tomašić (HKS/ECR)  u Odboru za ribarstvo  (PECH) koji ima 28 članova pridružio se Predrag Fred Matić (SDP/S&D). Matić je postao i punopravni član Odbora za kulturu i obrazovanje, (CULT) s 31 članom. Zastupnici u Europskom parlamentu su također i zamjenski članovi odbora u Europskom parlamentu. 

Zamjenski članovi glasuju u odsutnosti punopravnih članova a u radu odbora Europskog parlamenta sudjeluju na isti način kao i punopravni. Punopravne i zamjenske članove u odboru imenuju klubovi zastupnika EP-a srazmjerno broju zastupnika u parlamentu.

Klubovi zastupnika još nisu dali popise svojih zamjenskih članova u odborima. Predsjednici odbora i pododbora bit će izabrani na konstituirajućim sjednicama tih tijela.

Komentara 14

RI
rimac444
22:52 03.07.2019.

Jadan je to parlament u kojem sjede tipovi kao matić, sinčić flego i slični

DU
Deleted user
07:07 04.07.2019.

Jesenti milu bigulicu, to je pun pogodak!. Kao član Odbora za industriju, istraživanje i energetiku, Vlater Flego će pokrenuti sveobuhvatnu istragu o tome zašto su propali Uljanik i 3. maj te tko je odgovoran za tu propast. Nadamo se da će rezultati istrage biti krajnje objektivni i da nitko od krivaca neće biti pošteđen. Poškakljate nas da se nasmijemo.

PR
prajdali100
08:25 04.07.2019.

Jednoj Ruži Tomašić se pridružio Fred Matić !!!! Jadan li je taj odbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije