Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv Vladi da se uključi

Europski parlament podržao uključivanje luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran

jakovčić radoš
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.10.2016.
u 22:09

Zastupnik u EP Jozo Radoš pozvao je Vladu RH da se, kroz Vijeće EU-a, aktivno uključi u proces proširenja TEN-T mreže na luku Rijeka.

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Jozo Radoš i Ivan Jakovčić izrazili su danas zadovoljstvo što je Europski parlament na plenarnoj sjednici u Strasbourgu podržao uključivanje luke Rijeka u prometni koridor Baltik-Jadran, priopćio je njihov ured.

“Prihvaćanjem Izvješća o povezanosti i dostupnosti prometne infrastrukture u srednjoj i istočnoj Europi, u koje je ušao i moj amandman, napravljen je važan korak prema uključenju luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran. Sljedeći korak je odluka Europske komisije”, rekao je Radoš.

Poziv Vladi da se aktivno uključi

Radoš je pozvao Vladu RH da se, kroz Vijeće EU-a, aktivno uključi u proces proširenja TEN-T mreže na luku Rijeka.

“Uključivanje luke Rijeka u koridor Baltik-Jadran izravno bi povećalo konkurentnost riječke luke. Bila bi to dobit za grad Rijeku i njegovu luku, ali i za europsko gospodarstvo u cjelini”, naglasio je Radoš.

Radoš zahvalio kolegama i kolegicama

Danas, podsjeća Radoš, roba iz luke Rijeka putuje preko Zagreba u EU. Taj obilazni put je za nekoliko stotina kilometara duži nego u slučaju uključivanja riječke luke u koridor Baltik-Jadran.

Radoš je zahvalio kolegi Ivanu Jakovčiću, koji je supotpisnik amandmana te kolegicama Dubravki Šuici i Ruži Tomašić na potpori u prihvaćanju amandmana o Riječkoj luci.

“Ovo je konkretan primjer kako politika može biti u službi gospodarstva. Prije nekoliko mjeseci predstavnici luke Rijeka zatražili su našu pomoć u priključenju riječke luke na važan europski željeznički koridor. Prihvaćanjem ovog amandmana uspješno smo pokrenuli realizaciju te ideje na korist riječkog i hrvatskog gospodarstva ali i zemalja srednje i istočne Europe. Luka Rijeka ima strateški važan položaj na sjeveru Jadrana."

Komentara 1

GR
grgaman
09:38 26.10.2016.

Bravo Rados

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije