Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU-SRBIJA

Europski parlament odobrio SSP sa Srbijom

Europski parlament u Strasbourgu
Stojan de Prato / Bruxelles
VL
Autor
Stojan de Prato / Bruxelles
19.01.2011.
u 16:38

Da ratifikacijski postupak u 27 država članica EU glatko protekne, Beograd bi morao ostvariti punu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju

Europski parlament odobrio je u srijedu na plenarnoj sjednici u Strasbourgu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Europske unije i Srbije. Za je glasovalo 612 zastupnika, 38 ih je bilo protiv, a 28 ih je bilo suzdržano. Europarlamentarni izvjestitelj o Srbiji slovenski liberal Jelko Kacin naglasio je da europarlamentarci “priznaju i pozdravljaju srbijanska postignuća u prethodnoj godini”, ali da istodobno ističu da “Beograd mora posve surađivati s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju kako bi se postupak ratifikacije SSP-a glatko nastavio”. SSP sada, naime, moraju ratificirati i parlamenti 27 država članica. EP je Srbiju također pozvao da "bezodvlačno započne razgovore s Kosovom" i raspusti usporedni ustroj vlasti na sjeveru te nove države.

Komentara 9

MA
mateja23
17:49 19.01.2011.

RE.IDLER3..... Je se ti to sa granice javljas?(;-))))

Avatar Idler 3
Idler 3
17:06 19.01.2011.

Za početak buju morali pojasnit kakve to vode postupke čiji dokazi su prikupljeni višemjesečnim torturama po konclogorima !?

OB
-obrisani-
16:02 20.01.2011.

Evo sta nam se sprema : http://dzonson.wordpress.com/2011/01/03/codex-alimentarius-je-vec-stigao-u-srbiju-kako-izgledaju-ti-proizvodi/ Nikola Aleksic on Vimeo_xvid.avi-Codex Alimentarius http://www.youtube.com/watch?v=4HxZz5d2fjk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije