Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potreban blagoslov ep-a

Europski parlament nezadovoljan financijskim rezovima

Foto: PIXSELL
1/5
21.07.2020.
u 09:46

Dogovor na summitu EU ipak će se postići jer je to svima u interesu - smatra europarlamentarac HDZ-a Tomislav Sokol

Jednom kad se stvar dogovori u Europskom vijeću među državnicima, o čitavom paketu u kojem su i Višegodišnji financijski okvir EU i novi fond za oporavak od koronakrize svoj blagoslov treba dati i Europski parlament. A ondje, kako nam prenosi SDP-ova Biljana Borzan, potpredsjednica kluba europskih socijalista i demokrata, zapravo sve stranke dijele stav da nisu zadovoljne financijskim rezovima postojećeg prijedloga i da žele da se uspostavi poveznica između korištenja fondova EU i poštivanja vladavine prava. Ta poveznica smeta mađarskom premijeru Viktoru Orbánu, kojem su na summitu otvorenu podršku dali premijeri Poljske i Slovenije.

- Europski parlament ide sa svojom rezolucijom, želimo biti korektiv ako mislimo da je previše partikularnih interesa proizašlo sa summita, jednom kad se on završi - kaže Biljana Borzan.

- Kad je riječ o vladavini prava, pravi je trenutak da se korištenje fondova EU veže uz pitanje poštuje li se ona ili ne poštuje u pojedinoj zemlji - dodaje Borzan.

VIDEO Postignut dogovor: Hrvatska od Europske Unije dobiva 22 milijarde eura

HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol smatra da će se, bez obzira na sve dramatične trenutke i razilaženja u stavovima, dogovor na ovom summitu lidera EU ipak postići.

- Kompromis se uvijek nađe. Po onome što čitam, čini mi se da su veliki iskoraci napravljeni i da su stavovi država bliži nego prije. Svima je u interesu da se pronađe kompromis - kaže Sokol.

Komentara 1

AN
antiekstremist
09:55 21.07.2020.

A poštovanje EU prava i ponašanja ? Nizozemska ih prva ne poštuje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije