Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH BILJANE BORZAN

Stop robi slabije kvalitete za Istok EU: Osjećali smo se kao građani drugog reda

Biljana Borzan
Foto: Biljana Borzan/privatni album
1/4
13.09.2018.
u 14:06

Prije pet godina činilo se malo vjerojatnim da ćemo danas na stolu imati ovako ambiciozno izvješće. Ono predviđa europsko tijelo koje bi u sklopu postojeće agencije reguliralo tržište, rekla je Borzan

Izvješće o različitoj kvaliteti proizvoda na tržištu EU izglasano je u četvrtak u Europskom parlamentu. Veliki je to uspjeh hrvatske europarlamentarke Biljane Borzan koja je bila Izvjestiteljica za razliku u kvaliteti prehrambenih proizvoda.

– Ovaj problem građani velikog dijela EU osjećaju kao veliku nepravdu. S pravom se osjećamo kao građani drugog reda. Prilika je da pokažemo našim građanima da Europski parlament predstavlja sve, da nema istoka i zapada i da smo svi jedna Europa. Možda nismo svi isti, ali svi smo ravnopravni – poručila je u raspravi Biljana Borzan.

VIDEO Pogledajte nastup Biljane Borzan u Europskom parlamentu:

Istraživanja su pokazala da se naizgled isti proizvodi niže kvalitete često plasiraju u zemlje istočne EU. Riječ je o različitim proizvodima, od deterdženata do dječje hrane koja je nerijetko i manje kvalitetna i manje zdrava.

Upravo je Borzan dokazala da se u Hrvatskoj prodavala niža kvaliteta dječje hrane HIPP, a taj je proizvođač potom povukao drugorazredni proizvod s hrvatskih polica. Njezino istraživanje dokazalo je i kako su manje kvalitetni proizvodi kod nas često skuplji od onih na Zapadu.

– Prije pet godina činilo se malo vjerojatnim da ćemo danas na stolu imati ovako ambiciozno izvješće. Izvješće koje su tri odbora potvrdila poziva na efikasnu regulaciju različite kvalitete kroz promjenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi. Izvješće predviđa europsko tijelo koje bi u sklopu postojeće agencije reguliralo tržište – rekla je Borzan.

 

Komentara 48

VB
vbk
15:24 13.09.2018.

jel to ona Bilja Ćupurdija koja se bori da Nutella ima više lješnjaka .... bijedno.

RI
rightside
14:38 13.09.2018.

a koja je to?? ona kaj ju ostoja zvan rakija gura na mjesto sefice stranke(ako ona ne preuzme "zbog opsega posla" onda ce to preuzet drug ostoja,,)))) ko slucajno..))))

DC
DC
14:15 13.09.2018.

Otkrivanje tople vode. Guramo se u tu toboze jedinstvenu Europu a ona nam zauzvrat servira proizvode drugog reda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije