Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
norveška

Europski čelnici desničarskom retorikom potpaljuju mržnju

\'The secretary-general of the Council of Europe, Thorbjorn Jagland, gives a press conference with Russian Foreign Minister Sergey Lavrov (not pictured) in Moscow on May 17, 2011. AFP PHOTO / NATALIA
AFP/Pixsell
31.07.2011.
u 19:25

Na udaru se osobito našao britanski premijer Cameron koji je nedavno kazao da je britanska politika multitkulturalnosti propala

Thorbjørn Jagland, bivši norveški premijer i sadašnji predsjednik odbora za dodjelu Nobelovih nagrada, upozorio je europske čelnike da budu oprezni kada govore o mulitikulturalnosti zato što većina njih u posljednje vrijeme rabi jako agresivan diskurs koji potpiruje desničarske i protumuslimanske osjećaje. On je naglasio kako se, primjerice, britanski premijer David Cameron igra s vatrom koristeći retoriku mržnje i netolerancije koja ide na ruku krajnjim desničarima i drugim ekstremistima.

Cameron je prije četiri mjeseca u Münchenu kazao kako je državna politika promoviranja multikulturalnosti u Velikoj Britaniji mrtva, što je s odobravanjem dočekala Britanska nacionalna stanka, ali i francuska desničarska stranka Nacionalni front. Zanimljivo je da je Jageland ovo kazao neposredno prije velikog masakra u Norveškoj koji je počinio Anders Behring Breivik, čovjek koji se poistovjećivao s politikom spomenutih desničarskih stranaka. (maš)

Ključne riječi

Komentara 43

RA
raspad
20:04 31.07.2011.

velikoj britanijij ionako prijeti podjela na - indiju i englesko kraljevsto.

SA
saniboj
20:20 31.07.2011.

Jbg, zasto se politicari i narod ustrucavaju. Neka kazu desnicari smo i tocka. Brijem da se ne usude zbog Amera i Izraela. Inace Evropljani uvjek nadju nekog za mrznju i rat sto je povjest pokazala. Trenutno Public enemy No1 su1 su Muslimani, i to je trenutno tako, za 70 god budu mozda kakili protiv slavenskih naroda ili azijata. ko zna. Povijest se ponavlja. Jedno te isto, te jedno te isto.

TO
Toni50
19:37 31.07.2011.

Europski čelnici desničarskom retorikom potpaljuju mržnju prema Gadafijhu ili Iranu ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije