Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon glasanja
Povratak na članak

Europska unija: Neće više biti pregovora, povećana je opasnost od Brexita bez dogovora

Europska komisija je izrazila žaljenje zbog odbacivanju sporazuma premijerke May i EU o izlasku Velike Britanije iz Unije i naglasila da je "razočarana" što britanska vlada nije bila sposobna pronaći većinu i izglasati dogovor o povlačenju, koji su u studenom potvrdila 27 partnera Velike Britanije u EU i premijerka May

Komentari 8

ST
stefj
23:46 12.03.2019.

Moguće je izglasavanje tvrdog Brexita. Ako polovica ovih koji su glasali za ugovorni Brexit odluči da je ipak bolje otići bilo kako, nego ostati, onda imamo tvrdi Brexit... A što se tiče odgode i ostanka u EU, pitanje da li sada članice imaju interes za to. Nizozemska računa na to da će dobar dio međunarodnih korporacija prebaciti poslovanje kod njih (nemaju porez na dividendu), a svaka zemlja računa ugrabiti nešto radnih mjesta i pogona koji će se zatvoriti u VB (osim Hrvatske, naravno).... Šteta što VB odlazi, bio je to financijski centar i centar startupova. Nema centra u EU koji se može mjeriti, niti će se ikada moći mjeriti s City-jem. Kakav Frankfrt ili Pariz, nema šanse...

VL
OB
ObrenM
08:14 13.03.2019.

Ova EU umjetna tvorevina, narodima oduzima identitet,namece nastrane moralne vrijednote,truju nas GMO hranom i t.d.Za EU su bili nezajazljivi politicari racunajuci na enormne place,koje ih primoravaju da budu lojalni.Najgore je da je Europa,a kasnije i cijeli cijeli svijet zagadjen nasilnim islamizmom.Hitler je bio mala beba za Angelu.Cega smo se sve mi ,kao samostalna drzava odrekli,da udjemo u ovo zlo.Zasto pokvarenjaci nisu raspisali referendum,a ne lagali da je vecina puka za ulazak.Tako i za uvodjenje Eura nece biti referenduma,jer su svi zato.Na kraju-da bi se izaslo iz zla zvanog EU treba EU lopovima dati vise od pola drzave,ukljucujuci najvazniju vodu i sve ostalo sto je nase stoljecima.

VL
SP
silvano.pilar1
09:13 13.03.2019.

Zao mi je Engleskog naroda. Prvo, uhvatili su ih na precac sa lose pripremljenim referendumom. Rezultat je bio skoro 50:50, mali broj je prevagnuo. Nisu ljudima dali prave informacije. Bila je to cista manipulacija. Uostalom, snimljen je odlican igrani film na temu ref.za Brexit. Pogledajte si ga, vrijedi. Drugo, mala politicka elita se zaigrala, i trazila izlaz iz EU iskljucivo iz kao udar na Njemacko-Francusku premoc u upravljanju EU. Englezi su u zajednici sa Nijemcima, zbog vece produktivnosti ovih drugih i pametnijeg ulaganja u nove tehnologije itd., osjecali nemoc i frustraciju. Njihova elita i dalje smatra VB Imperiji a svoj narod super ljudi. A nisu ni jedno ni drugo. Kolonija vise nemaju, a daleko su od super ljudi. Frustracija nekih Eng politicara konzervativaca je bila tako velika, da su za malo prošli u tom referendumu. Sada uvidjaju da su pogrijesili, ali nitko ne zeli drugi referendum jer bi bio politicki mrtav. A narod, Englezi, oni pate zbog svojih politicara. Vec se kompanije sele il VB na kontinent, i zatvaraju radna mjesta. Prezivjet ce to VB, ali ce narod platiti visoku cijenu. To je primjer sto se desava kada narod izgubi konce i politicari se pocnu igrati.

VL
AA
aabbcc
18:13 13.03.2019.

Lako je njima bio uci u EU ali zato sada ima da plate kartu izlaska iz EU a i drugi neka vide kako je izaci pa pamet u glavu.

VL
DU
Deleted user
23:37 12.03.2019.

Sta se svi brinu za Engleze,pa nece oni dopustiti da im netko govori sta smiju a sta ne.Nadam se samo da ce biti no deal exit,pa neka se ovi u eu slikaju.Njima i je najveci problem sto ce sada svii vise uplacivati u eu budzet kad englezi odu.Pokusavaju stvoriti neku multikulturalnu drzavu,a sve do jedan susjed onoga drugoga susjeda samo ceka da uhvati za vrat.Nisu sposobni migrante zaustaviti,kako li misle ruse ako krenu.

VL
DU
Deleted user
23:27 12.03.2019.

Bahati englezi, naka odu van...čim prije tim bolje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.