Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IME 27 ZEMALJA

Europska komisija tužila AstraZenecu zbog neisporuke ugovorenih doza cjepiva

Ursula von der Leyen
Foto: REUTERS
1/3
26.04.2021.
u 14:23

U drugom tromjesečju trebala je isporučiti 180 milijuna, a prema zadnjim najavama isporučiti će samo 70 milijuna doza.

Europska komisija je pokrenula tužbu protiv britansko-švedske farmaceutske tvrtke AstraZeneca zbog neispunjavanja obveze o isporuci dogovorenih doza cjepiva protiv covida-19, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Komisije Stefan De Keersmaecker.

“Odredbe ugovora nisu poštovane i tvrtka nije bila u stanju provesti vjerodostojnu strategiju kako bi osigurala pravodobnu isporuku”, rekao je Keersmaecker.

Dodao je da je Komisija podnijela tužbu u petak u ime svih 27 članica EU-a, koje su jednoglasno dale potporu za taj potez.

AstraZeneca je višestruko podbacila u isporuci cjepiva Europskoj uniji. Prema ugovoru, u prvom tromjesečju trebala je isporučiti 120 milijuna doza, a isporučila je samo oko 30 milijuna. U drugom tromjesečju trebala je isporučiti 180 milijuna, a prema zadnjim najavama isporučiti će samo 70 milijuna doza.

VIDEO: Pogledajte kako izgleda odjel u KB Dubrava gdje se brojni bore za život zbog koronavirusa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije