Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbunjujući Kutak za učenje

Europska komisija: Tesla je Hrvat. Ne, Dačić kaže da nije! Ali ipak neka ostane i da jest

Europska komisija o Hrvatu Nikoli Tesli
11.05.2020.
u 15:32

Je li moguće da nekadašnji urednik stranačkog časopisa Slobodana Miloševića danas uređuje informacije o Hrvatskoj u Kutku za učenje na web stranicama Europske komisije?

Nekad je uređivao Epohu, stranački časopis stranke Slobodana Miloševića, no je li moguće da Ivica Dačić, aktualni ministar vanjskih poslova Srbije, danas uređuje Kutak za učenje na web stranicama Europske komisije? 

Komisija je, naime, nakon Dačićevih izjava i službene prosvjedne note iz njegova ministarstva, uklonila sa svoje web stranice podatak da je Nikola Tesla bio “poznati Hrvat”. No, u isto vrijeme je, na susjednoj url adresi, ostavila je taj podatak, tako da se sada na Komisijinim web stranicama mogu naći dvije verzije o tome.

Dačić je tijekom vikenda za režimsku srbijansku televiziju TV Pink izjavio da je Srbija uputila prosvjednu notu europskoj povjerenici za obrazovanje Mariji Gabriel zbog toga što je na web stranicama Komisije, u Kutku za učenje (Learning Corner), objavljeno da je Nikola Tesla “čuveni Hrvat”.

Na interaktivnoj karti svih država članica Europske unije, u informacijama o Hrvatskoj danas se može vidjeti da je Dačićevoj intervenciji udovoljeno. Nema spomena Tesle.

No, u istom tom Komisijinom Kutku za učenje, samo na drugoj URL adresi, među vijestima o tome što se u Kutku može pronaći, ostala je ilustracija koja pokazuje kako je engleska verzija informacija o Hrvatskoj izgledala prije Dačićeve intervencije. U toj ilustraciji i dalje možete pročitati kako je “famous Croatian Nikola Tesla…” 

Ključne riječi

Komentara 67

DJ
djoko1389
16:23 11.05.2020.

Ban Josip Jelačić je po toj logici čuveni Srbin

VL
vlada1
17:20 11.05.2020.

Nek si uzmu Teslu samo nek vrate Severinu Kojić i Nikolinu Ristović.

PA
pady26
20:36 11.05.2020.

Po hrvatskoj logici rimski car Konstantin koji je rođen u Nišu i ostalih 17 rimskih imperatora koji su rođeni na teritoriji Srbije su Srbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije