Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.11.2014. u 11:40

Dovođenjem pak “građanina” Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva izgubljeno je osam godina

Svijet je namirisao dašak promjena u BiH nakon posljednjeg izbornog ciklusa. Stoga inicijativa Njemačke i Velike Britanije da će ubrzati putovanje ove zemlje u Europu, pokrene li nova vlast reforme, nije neobična. Naprotiv, ova je ponuda posljednja šansa da se BiH istrgne iz balkanskog mulja. Sve su Amerikanci i Europljani dosad pokušali s tom zemljom. Ali sve poslijeizborne koalicije koje su “skuhali” u ambasadama u Sarajevu bile su kontraproduktivne.

Dovođenjem pak “građanina” Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva izgubljeno je osam godina. Jer hrvatski su predstavnici pronašli dovoljno mehanizama da dokažu kako se bez njih ne može provoditi politika. Sada, nakon izbora, čini se da su sva tri naroda zadovoljna. Bez obzira na to što razni analitičari bruje o povratku nacionalista. Zapravo, svijet je vidio kako stvari ovdje funkcioniraju.

Za to su imali primjer u Hrvatskoj, u kojoj je Sanader “locirao” Gotovinu, ali i u Srbiji, koja je pod Nikolićem popustila oko Kosova. U Londonu i Berlinu sada su uvjereni da samo Dodik, Čović i Izetbegović kao ekipa na vlasti mogu pokrenuti tako velike promjene.

>> Kao i 90-ih, dolazak nacionalnih stranaka i odlazak 'komunista'

Komentara 20

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:17 07.11.2014.

A hoce li povest i vahabije u EU hahaha

DU
Deleted user
13:54 07.11.2014.

To kako Bošnjaci preglasavanjem nameću svoje marionete iz reda hrv. naroda isto je kao kad bi Hrvati i katolici nametali Bošnjacima i muslimanimla tko će biti reis Islamske zajednice (IZ) ili Bošnjacima za člana predsjedništva preglasavanjem nametnuli Fikreta Abdića. ................................................ Na stranu to što je pojedincima nepoznat praksa da u svim demokratskim državama narod u dijaspori sudjeluje na parlamentarnim izborima (kao i onim za predsjednika države) putem konzularnih predstavništva, jer pravo naroda ne glasovanje ne određuje trenutačno mjesto boravka već pripadnost državi i narodu kojeg Ustav definira kao konstutivni.

SA
santos008
15:24 07.11.2014.

Beg-efendija Zeljko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije