Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Europa je iskeširala 357 milijuna eura za most jer on spaja dva dijela Europske Unije

28.07.2022. u 11:56

Potpuno slobodno amo-tamo prelazeći sad već nevidljivu granicu između Slovenije i Italije, postao sam još bolnije svjestan problema koji imamo u europskom i hrvatskom mekom trbuhu – BiH

Komentara 15

DU
Deleted user
12:30 28.07.2022.

Taj most je trebalo odavno napraviti - hrv. snagama, i u sferi projektiranja i u samoj izvedbi, a bilo bi i više nego isplativo jer, strogo uzevši, most je jeftiniji od 2x2 cijevi Sv. Rok i Kapele tunela duž AC prema jugu. Dakle, formalno on jest poveznica prema Grčkoj (kroz Albaniju, doduše koja nije članica) - ali on prvenstveno ima ogromnu ulogu unutar hrv. ozemlja jer, osim što bukvalno život znači za najviše južnu županiju (sjetimo se problema s provozom gotovine, opasnih tereta i dr. kroz BiH), iz prom. izolacije izvlači dva velika i značajna otoka (Korčula 2nm i Mljet 8 nm od kopna). Neizravno, i Lastovo preko Korčule, što je naš najviše udaljen otok, a da je stalno nastanjen. Logičan sljedeći potez bi bio most do Korčule. A krajnji jug RH je najviše ranjiv, ne samo u vojnom pogledu nego i infrastrukturno gledano, što se tiče opskrbe, el. i komunalija. Tako da nema ozbiljne države koja već ne bi povezala dva fragmenta ozemlja, a da je to teh. izvedivo, štogod mi pričali sada o EU - jest, hvala im na sredstvima, ali to je moralo biti gotovo već jučer.

DU
Deleted user
12:13 28.07.2022.

A mi Europi "iskeširamo" oko 600 Miliona Eura godišnje... dosta te EU propagande.

DU
Deleted user
13:46 28.07.2022.

Milanović je (Šuici i ekipi) točno kazao: Sve smo to mi krvavo platili! I plaćamo, ali se i pripremamo i daljnjem plaćanju, iskorištavanju moderne kolonije RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije