Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovsko pitanje

EU želi dogovor sa Srbijom oko nove rezolucije o Kosovu

Catherine Ashton
Armend Nimani
02.08.2010.
u 20:37

U Bruxellesu nitko nije Blicu htio službeno potvrditi postojanje nacrta rezolucije koju je, prema neslužbenim informacijama pripremila upravo šefica diplomacije EU Catherine Ashton.

BEOGRAD - Bruxelles je za sada odustao od podnošenja svoje rezolucije Glavnoj skupštini UN-a, a u uredu visoke predstavnice EU za vanjsku politiku Catherine Ashton rečeno je službeno za beogradski Blic da je "EU primila na znanje nacrt rezolucije koju je Srbija podnijela nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde i EU pozdravlja posvećenost Srbije dijalogu”.

U Bruxellesu nitko nije Blicu htio službeno potvrditi postojanje nacrta rezolucije koju je, prema neslužbenim informacijama pripremila upravo šefica diplomacije EU.

Iz britanskih diplomatskih krugova ranije je najavljeno da će nacrt rezolucije EU potpisati 22 članice EU koje su priznale Kosovo, a možda i svih 27 članica.

Na pitanje Blica da li su u tijeku razgovori predstavnika zemalja EU o rezoluciji koju bi podnijela EU, u uredu Catherine Ashton su odbili izravne odgovore i pozvali se na deklaraciju koju je prihvatilo svih 27 članica i koju je šefica diplomacije EU iznijela dan nakon objave mišljenja suda. Iz Ureda Catherine Ashton dodali su za Blic:

"EU je spremna olakšati dijalog između Beograda i Prištine s ciljem promoviranja suradnje, postizanja napretka u europskim integracijama i poboljšanja života ljudi”.

Ključne riječi

Komentara 23

MR
mrvecdam
02:44 03.08.2010.

koga ova na slici predstavlja-koju zivotinjsku vrstu.ka da je pravilo od plastelina na likovnom

DU
Deleted user
12:42 03.08.2010.

acidofil! kaj se tiće gay parade ,pa to ti jebilo onda kad je srbija bila pod Turcima. A tam se zna ko je koga!

AG
Agramer198
12:06 03.08.2010.

Ne znam za vas, ali mene srsi prođu svaki put kada ju vidim...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije