Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neosnovane tvrdnje

EU: Srpski premijer Vučić ne govori istinu!

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
10.01.2015.
u 21:53

Europska unija je "snažno odbacila kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera Aleksandra Vučića kako EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade, javljaju mediji u Srbiji

Europska unija je "snažno odbacila kao neosnovane" tvrdnje srpskog premijera Aleksandra Vučića kako EU plaća pojedine organizacije da vode kampanju protiv srpske vlade, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na glasnogovornicu europskog komesara Johannesa Hahna i visoke predstavnice EU Federice Mogherini, Maju Kocijančič, dodajući kako "EU očekuje da vlasti Srbije zajamče uvjete za potporu slobodi izražavanja i medija".

Mediji podsjećaju kako je srpski premijer za novinare Balkanske istraživačke mreže BIRN rekao da su "lažovi" koji su, prema njegovim riječima, "dobili pare" od šefa izaslanstva EU Michaela Davenporta i EU u Beogradu, i da su iznosili neistine o postupku izbora tvrtke koja će obaviti ispumpavanje vode iz rudnika u Srbiji. - Vrlo smo iznenađeni tim tvrdnjama srpskog premijera Vučića. EU podržava neovisno i hrabro novinarstvo i slobodu izražavanja u Europi i šire.

Sloboda izražavanja je temeljno načelo demokracije i EU u nastojanjima potpore slobode izražavanja uz ostalo odobrava financijsku potporu neovisnim i nevladinim organizacijama širom regije temeljem konkurentnosti i strogog postupka - pojasnila je Maja Kocijančič dodajući kako se sve financijske potpore daju "uz poštivanje pune uređivačke neovisnosti i odgovornost za objavljene priloge".

>>Bio sam glup što nisam dao autoceste u koncesiju, a Hrvati će na tome uzeti dvije milijarde

>>Vučić ima 'određene sumnje' o uhićenju Srbina s 13 kg eksploziva

Komentara 93

Avatar tigarbbb
tigarbbb
22:01 10.01.2015.

ovi u srbiji stalno traže da se po njima stalno pljuje,što traže to i dobiju

RI
Risnjak
22:38 10.01.2015.

ma dajte molim vas.... aco vucic, srbin, cetnik po zanimanju, bivsi potrckalo seselja i danasnji premijer srbije da negovori istinu ?!?! ...tko bi reko ? .....GOOD MORNING EU, are you awake ? welcome in the real world !

ZO
zoom
22:14 10.01.2015.

Srbi su sebi najveći neprijatelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije