Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put prema EU

EU: Srbija mora uvesti Rusiji sankcije ili zastoj pristupnih pregovora

europska unija, zastava
Patrik Macek/PIXSELL
18.11.2014.
u 16:35

Europska unija mogla bi odložiti otvaranje poglavlja u procesu pregovora s EU ako Srbija ostane pri stavu kako neće uvesti sankcije Rusiji

Europska unija mogla bi odložiti otvaranje poglavlja u procesu pregovora s EU ako Srbija ostane pri stavu kako neće uvesti sankcije Rusiji, doznaje beogradski dnevnik Danas pozivajući se na diplomatske izvore, a to bi mogao biti odgovor EU na odbijanje Srbije da uskladi vanjsku politiku s europskom.

U srpskoj vladi je ovom dnevniku rečeno kako je državni vrh svjestan da bi to mogao biti mehanizam EU za pritiske Srbije da uvede sankcije Rusiji, ali, "EU razumije poziciju Srbije".

- EU to sigurno neće učiniti, neće odložiti otvaranje poglavlja uvođenjem sankcija Rusiji, jer svi u EU to razumiju i prešutno nas ne diraju jer su svjesni da je Srbiji to jako teško pitanje - odgovara srpska vlada.

>> Vlada suptilno prijeti: Mogli bismo zakočiti Srbiju na putu u EU

Komentara 30

Avatar BRZIBRZI93
BRZIBRZI93
19:33 18.11.2014.

Kao sto bi rekla Merkelova zabrinuta sam za Srbiju zbog velikog uticaja Rusije na tu zemlju. 80%+ stanovnistva je za Rusiju i Putina, EU imam mali uticaj jedino na nacionalne manjine. Srbija ako postane clanica EU formalno-ekonomski propada zato sto Rusi imaju dosta firmi fabrika u Srbiji-Rafinerija u Pancevu je 80% Ruska izmedju ostalog i humanitarni centar u Nisu odakle Srbija dobija ne samo fizicki potrebne stvari vec i naoruzanje kojim se trguje medjusobno izmedju dve zemlje. Srbija je samo od 2012god kupila znatnu kolicinu oruzja od Rusije i to po fabrickoj ceni kako bi rekao General Sergej Sergejevic kako za Rusiju tako i za Srbiju. Rusija ima najaci uticaj ne samo na Srbiju vec i Grcku, Italiju, Spaniju pre svega na njihovu ekonomiju-poljoprivredu silni protesti su odrzani u tim drzavama zbog sankcija Rusiji. Grci su zbog te Evrope i doziveli kolaps i bankrot zemlje, za 5god vecina tih clanica napusta EU-Britanija, Italija, Spanija, Grcka... A onda da Srbi ostanu u savezu sa Nemackom i Hrvatskom to je najgori scenario za Srbiju da nas naoruzava Zapad i salje u nasu decu u mirovne misije e to ne moze! Bio sam pripadnik 8godina- Francuske Legije Stranaca 2REP znam kako se stvari odvijaju. Nece Srbi djubriti zemlju po Liberiji i Afganistanu, zapad zasere pa onda naoruzava zemlje EU i salje u mirovne misije. Neka hvala Srpske majke nece vise plakati za svojim sinovima, a sto se tice vas vi i trebate da budete uz EU i Zapad vi ste njihovi i vama to najvise odgovara mi nismo mi imamo svoje. I imate podrsku iz Srbije za unistavanje naseg puta ka EU. Pozdrav i prijatan vam dan zelim!

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:15 18.11.2014.

Ova je dobra, drzava koja nije clanica mora slusati naredbe poslusnika iz Brussela koji svoje naredbe dobivaju iz Washingtona a ovi od bankarske elite.

Avatar abcd
abcd
18:26 18.11.2014.

Neka se ugledaju na nas, otkad smo usli u tu tvorevinu, poceli su teci med i mlijeko, cak i uzbrdo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije