Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON UBOJSTVA

Suspendiran tehnički dijalog između Srbije i Kosova

16.01.2018.
u 12:03

Predsjednik Građanske inicijative "Srbija, demokracija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović ubijen je jutros u atentatu u Kosovskoj Mitrovici

Europska unija snažno osuđuje ubojstvo srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića zbog čega je suspendiran tehnički dijalog između Srbije i Kosova koji se trebao održati u utorak u Bruxellesu, izjavila je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini.

"Europska unija snažno osuđuje ubojstvo Olivera Ivanovića. Očekujemo od kosovskih pravosudnih tijela da učine sve kako bi pronašli počinitelje i priveli ih pravdi", izjavila je Kocijančič.

Predsjednik Građanske inicijative "Srbija, demokracija, pravda" (SDP) Oliver Ivanović ubijen je jutros u atentatu u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića je, prema dosadašnjim saznanjima, pucano jutros oko 8.15 sati ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici i hitno je odvezen u Kliničko-bolnički centar u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ali je ondje podlegao ozljedama.

Oliver Ivanović je prije tri godine uhićen i više od dvije godine proveo je u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine protiv kosovskih Albanaca. Pušten je da se brani sa slobode u travnju prošle godine, a u srpnju mu je zapaljen automobil u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

U utorak se u Bruxellesu trebao nastaviti dijalog između Srbije i Kosova na tehničkoj razini nakon stanke od 13 mjeseci. Odmah nakon što se doznalo na atentat na Ivanovića, srpsko izaslanstvo napustilo je Bruxelles.

"Zbog žalosnog događaja, ubojstva Olivera Ivanovića, dijalog na tehničkoj razini je suspendiran", rekla je Kocijančič.

 

 

 

Komentara 20

NV
NV
14:25 16.01.2018.

Tamo ni jedno ubojstvo nije rješeno pa neće ni ovo.

FE
felixxx
13:02 16.01.2018.

Scenario? Vi zagriženi mržnjom , vi niste Hrvati , vi niste ni ljudi. Ne pokazuje se pripadnost naciji , time što ćeš mrzeti sve druge , već time što ćes se pokazati da pripadas naciji koja poštuje , da bii te i drugi poštovali . Ko se raduje tuđoj nesreći , neće dugo čekati da i svoju okusi !

GA
gac
12:39 16.01.2018.

ma Srbi su za ove na kosovu Legende

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije