Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Johnson

'EU pokušava ostvariti iste ciljeve kao i Hitler. Samo različitim metodama'

Boris Johnson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.05.2016.
u 08:55

Referendum će se održati 23. lipnja, a Britance će se pitati jesu li za ostanak u EU ili za napuštanje Unije.

Bivši gradonačelnik Londona Boris Johnson usporedio je politiku EU-a s Hitlerovom, navodeći da obje za cilj imaju ujediniti Europu pod jednom vlašću. Torijevac koji podupire Brexit rekao je da nacistički vođa i Napoleon nisu uspjeli ujediniti Europu te da je EU stvorena "da uspije u tom naumu, ali drugačijim metodama."

Laburistička parlamentarka Yvette Cooper koja je za ostanak UK-a u EU, nazvala je Johnosonovu retoriku "zločestom, zločestom igrom."

U isto vrijeme, Nigel Farage iz UKIP-a (UK Independence Party) podupro je Johnosona kao novog premijera UK-a. Za medije je izjavio da je "Borisov pristaša" te da Johson ima njegovu podršku kao nasljednika Davida Camerona, ako se ovaj povuče nakon referenduma za izlazak UK-a iz EU.

Referendum će se održati 23. lipnja, a Britance će se pitati jesu li za ostanak u EU ili za napuštanje Unije.

>> Nakon Obame izgledi se naglo okrenuli u korist ostanka Britanije u EU

Komentara 40

Avatar comparator
comparator
09:42 15.05.2016.

Britanija je bila kolonijalna sila koja je danas patuljak u svjetskoj politici i privjesak USA. Kao otočka zemlja i prirodno izolirana od Evrope dopušta si status zemlje s posebnim potrebama što u stvari i jest u svim pogledima jer taj defekt je u jednom trenutku povijesti bio prednost dok je danas i prednost i mana.Fašizam nema nikakve veze s stanjem u Evropi osim povijesnih koje su proizašle iz nesposobnosti kapitalizma u savladavanju ekonomskih kriza te se je kao izlaz u mnogim zemljama nezadovoljnim masama ponudio takav izlaz koji je zapravo ulaznica u pakao rata. Sjetimo se Njemačke i siromaštva masa koje zbog doslovne bijede traže svog vođu i nalaze ga u Hitleru.

U1
ursus_1212
11:24 15.05.2016.

Za vas englesze hitler je mala beba, u usporedbi što ste učinili po cijelom svijetu s vašom imperijalističkom politikom.

MX
Mister X
09:37 15.05.2016.

'EU pokušava ostvariti iste ciljeve kao i Hitler. Samo različitim metodama' Bože mili pa tko to nije vidio skužio do sad i treba tebe taj mi izgleda siromah u razum ili je mlad i ne dira ga što se događa i ne misli kako če mu diječica se provesti u životu u toj diktaturi "tzv. demonkracije" Da je EU poslušna NATO organizacija tvorevina Amerike to bi moglo i večini da je jasno kao sunčeko.. Da je to sistem koji su neki stvorili svjesni slogom i disciplinom / kao onda kod brkatog- diktatora možeš postići SVE -što si zamisliš kad stvoriš još neke preduslove.....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije