Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI U PROIZVODNJI

EU planira do kraja godine cijepiti sve Europljane

FILE PHOTO: A nurse fills a syringe with a second dose of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine in Madrid
Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
04.03.2021.
u 15:27

"Situacija s cjepivima je dobra. Golem je to izazov, ipak, brzo smo reagirali", rekao je Thierry Breton na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s talijanskim ministrom za gospodarski razvoj Giancarlom Giorgettijem.

Europska unija bi trebala "do kraja godine" cijepiti sve europske građane, rekao je u četvrtak u Rimu povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton, zadužen za industrijsku proizvodnju cjepiva.

"Situacija s cjepivima je dobra. Golem je to izazov, ipak, brzo smo reagirali", rekao je Breton na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s talijanskim ministrom za gospodarski razvoj Giancarlom Giorgettijem.

"Čvrsto vjerujem da je Europa kadra brže isporučivati cjepiva i mislim da ćemo do kraja godine moći cijepiti sve europske građane", istaknuo je.

"Do kraja godine Europa će biti kadra proizvoditi 2 do 3 milijarde doza cjepiva na godinu", rekao je. "Europa je prvi kontinent u proizvodnji cjepiva, za njom dolaze Sjedinjene Države s dvije milijarde (...) S EU-om i s SAD-om možemo računati na 5 milijarda doza na godinu za čitav svijet", zaključio je.

Ove izjave dolaze u času kada je talijanski premijer Mario Draghi u srijedu navečer zatražio od predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen da "ubrza" europski odgovor na pandemiju, "napose što se tiče cjepiva".

Kašnjenje u dopremi cjepiva za covid-19, čiju nabavu na europskoj razini organizira Komisija, predmet je kritike u mnogim zemljama članicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije