Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa u hotelima

EU nije donio više poslovnih skupova

dvorana
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
26.02.2015.
u 00:10

Poslovnih je skupova ukupno lani bilo više nego 2013., ali većinom domaćih, tek 22% iz zapadne Europe

Nešto više od 54% hotela i specijaliziranih agencija lani je organiziralo više poslovnih skupova nego 2013., a približno 51% uknjižilo ih je i veće prihode. Gotovo polovica svih poslovnih skupova imala je domaće organizatore, oko 23 posto iz zapadne Europe, a 22 posto iz zemalja regije.

Za 40 posto ispitanika u anketi sa stotinjak sudionika, specijaliziranog portala PoslovniTurizam, ulazak u EU nije donio više poslovnih skupova. U 2015. gotovo 70% anketiranih hotelskih kuća i agencija svejedno očekuje daljnji rast njihova broja. Većina smatra da je za brži razvoj kongresnog turizma nužno više izravnih avionskih veza, snažnije brendiranje Hrvatske kao kongresne destinacije, ali i polivalentni kongresni centri za više od tisuću sudionika. I to ponajprije u Zagrebu.

>> Skoko: Kad čujem 'puna života', prvo pomislim na – Brazil

>> Austrijancima Hrvatska raj, novac im vrijedi 50 posto više

Komentara 2

KA
kafka
08:18 26.02.2015.

EU donosi mogućnosti, a treba biti sposoban i spreman ih iskoristiti. .... !!!

DU
Deleted user
10:07 26.02.2015.

A tko ce nam dolaziti kada smo tako skupi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije