Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CROBAROMETAR

EU izbori: HDZ-u i SDP-u pada potpora, Amsterdamska koalicija bilježi rast

Foto: Nova TV
1/2
27.04.2019.
u 19:39

HDZ u ovome trenutku može računati na 5 mandata, SDP na 3, a Živi zid, Amsterdamska koalicija i Most na po jednog zastupnika

Za manje od mjesec dana Hrvati po treći put izlaze na izbore za Europski parlament. Ako se pita ispitanike, HDZ-ova lista i dalje je prvi izbor s 26,9 glasova. To je manje nego prošli mjesec kada je lista HDZ-a bila opcija za 29,5% ispitanika, objavila je Nova TV novo istraživanje Crobarometra.

I SDP je izgubio potporu u odnosu na prošli mjesec. Oni bi dobili 17,4% što je za 1,5% manje u odnosu na mjesec ranije. Živi zid izbor je 8,7% ispitanika (9,4% mjesec ranije). Amsterdamska koalicija je zabilježila rast i sada je izbor 7,1% ispitanika (5,6% u ožujku).

Foto: Nova TV

Most dobiva 6% potpore, kao i mjesec ranije.

HDZ u ovome trenutku može računati na 5 mandata, SDP na 3, a Živi zid, Amsterdamska koalicija i Most na po jednog zastupnika u Europskom parlamentu. Za prelazak izbornog praga trenutačno najveće šanse ima START (3,9% potpore).

Foto: Nova TV

 

Komentara 47

IL
ilija26
19:52 27.04.2019.

Opet nas lazete, jeli anka mrak dala neku lovu za ovaj oglas

PR
prajdali100
20:08 27.04.2019.

Spas je u liku i djelu Anke Sumrak Tataraš !??? A Beljak ?

Avatar guten_tag
guten_tag
20:30 27.04.2019.

Joca Amsterdam, koji pošteno izdržava kaznu zatvora, je fini gospodin za ovu kamarilu. da vas podsjetim. fašistići ili "cosa nostra" kako ih je nazvao njihov disident Damir Kajin iz tzv Zemlje Istre izvukli milijarde kn preko brodogradilišta koje mi sada moramo plaćati i vraćati jer je jamac bila država. Anka Gunjanka je "genijalka" koja je četke za WC koje u dućanu koštaju deset kn (10 kn) prodavala po 300 kn. Usput za mlaćenje prazne slame i prodavanje magle iz HGK izvukla čak osamdeset tisuća kn. O Kreši provalniku u automobile i lopovu koji je iz provaljenih automobila otuđivao sportsku opremu i kazetofone sve se zna. e sad me stvarno zanima koliki možeš biti slijepac pa takvima dati glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije