Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONA UPITNIK

EU istražuje utjecaj virusa na stariju populaciju u Hrvatskoj: Sudionici će dobiti novčanu nagradu

Koronavirus - mobitel
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
28.04.2020.
u 18:14

U korona-upitniku 2800 ispitanika telefonski će odgovarati na brojna pitanja koja su vezana za zdravstvo i radni odnos.

Uskoro počinje istraživanje o utjecaju koronavirusa na zdravlje starijih osoba, a sve kako bi se epidemiološke mjere lakše donosile. 

Naime, tijekom svibnja će tisuće ljudi dobiti pismo u kojemu će biti i bon od 50 kuna, a istraživanje će se biti za stariju generaciju Unije - 50 Plus. 

- Pokušat ćemo vidjeti što se dogodilo nakon ovog šoka koji je šok ne samo za ekonomiju i za društvo, nego i za živote pojedinac", rekao je voditelj projekta SHARE Šime Smolić

Ovo će istraživanje biti jedno od najvećih europskih istraživanja među starijom populacijom Unije, pišu RTL Vijesti

Europski bi rezultati mogli pokazati velike razlike među zemljama Unije, a svi koji će sudjelovat će dobiti poklon bon kao znak zahvalnosti.

U korona-upitniku 2800 ispitanika telefonski će odgovarati na brojna pitanja koja su vezana za zdravstvo i radni odnos.

- Jesu li vam bili odgođeni zdravstveni pregledi i jeste li vam bili uskraćeni medicinski tretmani? Kako je kriza utjecala na radni status?...samo su neka od pitanja.

- Kod zemalja južne Europe i Hrvatske tu su socijalne mreže još razvijene,  pristupna je međugeneracijska pomoć i međugeneracijska kućanstva pa je udar nešto manje izražen nego u zemljama gdje je postotak samačkih kućanstava veći, ističe Šime Smolić. 

Smolić je istaknuo kako su rezultati istraživanja SHARE koje provodi Europska unija obično temelj preporuka za donošenja politika u Europskoj uniji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije