Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVAN NA COVID-19

EU čelnici Plenkoviću zaželjeli brz oporavak, toplom porukom javio se i šef WHO-a

Pixsell
02.12.2020.
u 21:59

Plenković je drugi premijer u EU zaražen koronavirusom

Njemačka kancelarka Angela Merkel, španjolski premijer Pedro Sanchez te mađarski predsjednik Vlade Viktor Orbán samo su neki od europskih čelnika koji su hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću zaželjeli brzi oporavak nakon što mu potvrđen Covid-19.

Uz njih, najnovije poruke za ozdravljenjem stigle su i od talijanskog premijera Giuseppea Contija, luksemburškog premijera Xaviera Bettela. Iz Hrvatske su Plenkoviću isto poručili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik RH Zoran Milanović te kardinal i nadbiskup metropolit Zagrebačke nadbiskupije Josip Bozanić.

Plenkoviću, drugom premijeru u EU, nakon bugarskog kolege Borisova i jednom od nekolicine svjetskih čelnika kojima je potvrđena infekcija koronavirusom, još ranije su javili predsjednik Europskog vijeća šef Charles Michel, slovenski premijer Janez Janša te poljski mu kolega Mateusz Morawiecki.

Među prvima koji su na društvenim mrežama Plenkoviću i njegovoj obitelji zaželjeli dobro zdravlje bila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, napisavši: "Dragi Andrej, želim ti brz oporavak. Pazi na sebe".

Poruka podrške stigla je i od austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, ali i srbijanskog predsjednika Aleksandar Vučića. "Želim Vam dobro zdravlje i brz oporavak", objavio je Vučić na službenom Twitter profilu odmah u ponedjeljak navečer. Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev je uz dobre želje "svom prijatelju i kolegi" dodatno poručio kako "trebamo biti ujedinjeni u borbi protiv koronavirusa jer pandemija predstavlja opasnost svakome od nas".

Plenkoviću se jučer javio i šef Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus kazavši kako mu je žao što je nalaz pozitivan, nazivajući ga svojim prijateljem te mu, na engleskom i hrvatskom jeziku, poželio brz oporavak. Također, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednik HDZ-a BiH te član predsjedništva SDA Denis Zvizdić poželio je Plenkoviću i njegovoj obitelji oporavak.

Iste poruke primao je i od predsjednik Demokratske stranke u Albaniji Lulzima Basha, bivšeg predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, predsjednika Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfreda Webera te brojnih zastupnika u Europskom parlamentu.

 

Komentara 9

Avatar Smrekovac
Smrekovac
10:31 03.12.2020.

toplom !!!!! porukom javio se i šef WHO-a ??????

DU
Deleted user
10:08 03.12.2020.

Najveći ljudi današnje političke scene zovu ga prijateljem. Drago mi je i ponosan sam.

Avatar Smrekovac
Smrekovac
10:34 03.12.2020.

Plenkoviću, drugom premijeru u EU, nakon bugarskog kolege Borisova ????....danas je drugi, jucer je bio prvi... prije izljecenog engleskog premijera Borisa Johnsona .....a sutra ???......molim sutra placenu anketu /clanak......kradzeu popularnost raste !!!...hvala. !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije