Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon o ništetnosti

EU: Analizirat ćemo je li uvažena naša zabrinutost oko Zakona

sabor
Patrik Macek/PIXSELL
21.10.2011.
u 20:03

Opći stav Europske komisije jest kako je regionalna suradnja oko procesuiranja ratnih zločina iznimno važna.

Odgovarajući na upit novinara o reakciji Europske komisije na izglasavanje Zakona o ništetnosti, glasnogovornik povjerenika za proširenje EU naglasio je važnost suradnje sa susjedima i procesuiranja ratnih zločina te dodao da će Komisija proučiti zakon koji je izglasan.

- Ranije smo s hrvatskim partnerima podijelili našu zabrinutost oko prijedloga zakona i analizirat ćemo kako je ta naša zabrinutost uzeta u obzir kad proučimo konačni tekst ovog zakona - rekao je glasnogovornik Peter Stano.

I u ovoj prigodi Komisija je željela naglasiti svoj opći stav: regionalna suradnja oko procesuiranja ratnih zločina je iznimno važna.

- Potičemo Hrvatsku da se pobrine da uvjeti za nastavak konstruktivnog regionalnog dijaloga po pitanju ratnih zločina i dalje budu prisutni - rekao je glasnogovornik Komisije zadužen za proširenje.

Komentara 35

OB
-obrisani-
10:39 22.10.2011.

slijedi............odgoda ulaska u EU . pazite što vam kažem......vidjet će te...

AU
auslender7
09:55 23.10.2011.

i ta EU,koji će nam šipak

OB
-obrisani-
21:38 21.10.2011.

Svi na ples oko štange!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije