Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINULI MU TWITTER

Eskalirala svađa zbog svemirskog programa: Ruski robot kozmonaute nazvao pijancima

Foto: Screenshot/YouTube
1/4
16.10.2020.
u 09:51

Ovaj slučaj dolazi usred javne svađe između bivši članova ruskog svemirskog programa Roscosmos-a i Dmitrija Rogozina, koji je sad na čelu tog programa.

Ruski robot Fedor ostao je bez svojeg Twitter profila nakon što je u jednoj objavi izvrijeđao bivše kolege kozmonaute optuživši ih da su pili u svemiru.

Fedor (Final Experimental Demonstration Object Research) je svemirski robot koji je u kolovozu prošle godine proveo proveo nekoliko dana na ISS-u, no poslali su ga natrag na zemlju nakon što se pokazao nesposobnim za svemirsku šetnju.

Robot je bio aktivan na društvenim mrežama odakle je 'maknut' nakon niza tweetova usmjerenih na bivše kozmonaute Maxima Surajeva i Aleksandra Samokutjajeva, javlja Independent.

- Roboti nisu, za razliku od Surajeva i Samokutjajeva, podložni slabostima, ne krše pravilo o 'suši' na stanici (zabrana alkohola), ne pričaju gluposti, naprave svoj zadatak u potpunosti i bez komentara i ne pobjegnu iz kozmonautskih postrojbi tražeći posao u državnim službama. Moje mišljenje o ljudima je nisko - stajalo je u objavi.

Ovaj slučaj dolazi usred javne svađe između bivši članova ruskog svemirskog programa Roscosmos-a i Dmitrija Rogozina, koji je sad na čelu tog programa.

Bivši kozmonauti javno su kritizirali Rogozina i način na koji vodi program tvrdeći da je to razlog zašto zaostaju za američkim svemirskim programom. Surajev je na Twitteru objavio i fotografiju uspoređujući unutrašnjoj američke rakete SpaceX i ruske rakete aludirajući na ekonomsku i prvu klasu u zrakoplovima.

Rogozin je aktivan na Twitteru i često se obruši na protivnike. Odbacio je prozivke da on stoji iza objava na profilu robota Fedora. Kazao je da nitko drugi ne stoji iza tog profila te da je robot samostalno koristio Twitter.

- Ovo nije pitanje za nas, morate kontaktirati Fedora - rekao je Rogozin novinarima.

Samokutjajev je ruskim medijima kazao kako zbog objava na Twitteru misli ići na sud.

- Ogorčen sam zbog ovih uvreda. Ići ću na sud, neću ovo pustiti - rekao je i dodao da će isto napraviti Surajev.

- Mi smo heroji Rusije, ovo je stvar sudstva - dodao je.

Ključne riječi

Komentara 1

SC
Serious_Callers_Only
10:20 16.10.2020.

meatbag

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije