Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE DOGAĐA

Erupcija Etne pokrenula pitanje sigurnosti: Prijeti li Italiji vulkanska katastrofa?

Etna
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.12.2018.
u 20:25

Na jugu Italije se osim Etne nalaze i drugi vulkani među kojima je i onaj na otočiću Stromboliju udaljenom 100-tinjak kilometara od Etne odnosno Sicilije

Nedavne erupcije vulkana Etna kao i potresi koji su izazvani tim erupcijama, a bilo ih je više od 1100 i primorali su građane da napuste svoje domove, pokrenuli su ponovno pitanje sigurnosti u Italiji.

Na jugu Italije se osim Etne nalaze i drugi vulkani među kojima je i onaj na otočiću Stromboliju udaljenom 100-tinjak kilometara od Etne odnosno Sicilije. Taj je vulkan stalno aktivan.

I Etna je stalno aktivni vulkan, ali za razliku od Vezuva koji je također u neposrednoj blizini, iznad Napulja i koji trenutno miruje, Etna ima izlazak lave iz kratera i nema eksplozivnih erupcija kakvih je u povijesti imao Vezuv.

Cijeli videokomentar Silvija Tomaševića pogledajte u nastavku.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:30 28.12.2018.

Treba malo grijanje pojačat, zahladilo je.

BA
bazinga
18:35 30.12.2018.

Sad će to riješiti hrvatski stručnjaci sa krivotvorenim diplomama

TH
thu
21:31 28.12.2018.

E a neka pizza iz vulkana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije